Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gnupg.se

Satt och surfade runt och stötte på den här sidan http://gnupg.se/ som ska översätta GnuPG dokumentationen till svenska. Citat från sidan:

"Idag samlas information kring vår kommunikation över internet in av myndigheter. Vad som görs med denna information vet vi litet om. Inte ens om du är oskyldig kan du veta vad som händer.

Detta insamlande medför minskad integritet för samtliga internet-användare.

Om du krypterar din information (tex mha GnuPG) samt använder anonymitetstjänster (tex Tor) kan du själv se till att öka säkerheten och säkerställa integriteten.

För en vanlig användare kan säkerhet och integritet vara svårt att förstå behovet av och än svårare att veta hur man skall göra för att för att uppnå de båda. Detta beror delvis på att det saknas svensk dokumentation.

Idag skrivs de flesta programs dokumentation på Engelska och eventuellt något annat stort språk. Genom att översätta manualen för GnuPG till svenska samt översätta eller eventuellt skriva ett nytt övergripande dokument som ges en vanlig internet-användare en snabb och lättförstålig introduktion, vilket i sin tur medför en större medvetenhet och agerande därefter.

Projektet kommer att ta fram en för svenska användare anpassad manual för installaion samt integration med vanlig klienter. Vidare kommer en svensk översättning av själva programmet samt den sk man-sidan att färdigställas.

En rad föreläsningar på skolor kommer att göras i samband med projektet för att skapa intresse för frågorna samt projektet självt i hopp om att kunna starta upp intressegrupper etc på skolor."