Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kräksjukan eller mundiarré

Ojdå, det verkar som att de gröna tagit över. Så tröttsamt. Iaidoka, kan man få låna din Suseportalen-signatur?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alberts bild

Jag hörde på radion om ett fenomen som växt sista tiden, undercover marketing. Undrar om Novell använder sig av den metoden...
 
Ett verkligt exempel är Nintendo och digg.com. Jag tror att Nintendo betalar ett antal personer för att "snacka upp" Wii på digg.com. Det är ganska tydligt när man väl genomskådat det.

iaidokas bild

Hehe, vassego. Smile

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

lundatoks bild

Jag tror mer på: http://en.wikipedia.org/wiki/Viral_marketing

Nu tror jag inte Novell i Sverige är så sofistikerade. Jag menar, när en av deras resellers kallar konkurrenter för rökheroin så har man ju inte direkt vässat yxan.

Nej, jag blir mer besviken över att man med ett sådant övertygat hat kan skriva ner en dist som trots allt lockat över många nya, entusiastiska, linuxanvändare.

Jag blev också lite lätt förvånad över de organiserade kaskadspyor man arrangerar istället för att ta upp alla flyende ubuntu-se-medlemmar med öppna armar.

--
Ubuntu Linux

Kristians bild

**

---------------------------------------

 

danielhedbloms bild

Känns lite som om LP håller på att bli en annan i raden av "min dist är bättre än din" siter som snabbt kommer att överges och glömmas bort.

Linux som linux, finns ingen skillnad som är värd att käbbla över egentligen.

jonasbjorks bild

Jag har alltid fascinerats av ditt sätt att läsa inlägg och kommentera inlägg baserat på vad du själv tror stod i det du svarar på.

I en kommentar skriver jag mycket riktigt, efter att gett flera länkar till ett kaos hos Ubuntu-SE, att den onde skulle kunna påstå att Ubuntu är som rökheroin. Jag är knappast ond och jag skulle aldrig göra den jämförelsen själv.

Att vi inte tar emot dem med öppna armar handlar nog mest om din egen vilja att tolka inlägg som du vill. Läs till exempel detta svar från mig ordagrannt, utan allt-jonas-skriver-är-emot-ubuntu-filtret aktiverat så kanske det klarnar lite.

På vilket sätt är det jag skriver om Ubuntu ett övertygat hat? Det är du som ser det så, inte jag. Du utgår, direkt när du ser mitt namn vid ett inlägg, alltid att det här inlägget kommer handla om att SUSE är bättre än Ubuntu. Det finns många inlägg på LP som handlar om motsatsen som jag skrivit, men de har du aldrig uppmärksammat. Om övertygat hat är att sakligt bemöta sin motståndares argument varför Ubuntu skulle vara bättre än SUSE. Ja, då är jag skyldig och bör fällas. Om du anser att det är överdrivet hat när man försöker hjälpa en organisation som Ubuntu-se att komma på fötter, som i det här brevet och nyligen det här angående problemen just nu hos ubuntu-se.org, så visst - då har du har rätt. Annars tycker jag att du skall se dig själv i spegeln och ställa dig frågan vem det är som sitter inne med överdrivet hat här egentligen.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mauths bild

Lite förvånad blir jag av din reaktion på kriget.
Min minnesbild av förspelet är att du inte är alldeles oskyldig till att kriget uppstod. Några Ubuntu-hatare tror jag inte finns här, jag ogillar ingen dist mer än någon annan. Visst föredrar jag SuSE men SuSE är i en formtopp just och sånt förändras över tiden. Dessutom jag har lovat att avstå från fler barnsliga påhopp på Ubuntu i de seriösa trådarna från och med nu.
Kriget är, och har alltid varit ett skämt.
Det är inte alltid jag lyckas i mina skämt men så är det för alla och du får ta att jag har lite udda humor. Jag gör så gott jag kan för att förmedla när jag skämtar.
Jag känner inte igen det ubuntu-hat du ser och att vissa övertramp förekommer är ett uttryck för att LP är tolerant och att det är svårt att förmedla skämt i skrift. Det är därför många använder sånt där missbruk av semikolon, kolon och paranteser. Jag laddar upp för nästa krig angående användadet av dessa tecken. Jag kanske ska påpeka att jag trots det inte hatar vissa skrivtecken mer än andra.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

Kristians bild

Ubuntu.se:s dåliga stämning och fria-ubuntu.se:s tillkomst kom upp på tapeten i samma tid som vi startade "Ubuntu vs Suse"-trådarna, vilka avsiktligt reserverats på krig - dvs på skämt.

Jag vet inte om vi skulle öka fonten på "krig", då de som tar det hela seriöst inte kan skilja stämningen i dessa trådar ifrån övriga.

Distkrig på skoj är kanske inte lämpligt i dessa tider?

LP är ingalunda ute på "dist-krigs-kurs", LP är grymt bra, med engagerade människor, duktiga och nyfikna nybörjare samt bra stämning överlag.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

lundatoks bild

Jag reagerar inte alls, egentligen. Vill bara röra lite i grytan. Det är med en hel del munterhet som jag läser de inlägg där "ni" klappar andra på huvudet.
Helst genom att idiotförklara folk som råkar ratta en annan dist, denna veckan verkar det vara ubuntuanvändare. Wink

Söndra och härska?

--
Ubuntu Linux

jonasbjorks bild

Jag satt och funderade på det du tar upp igår kväll. Forumet Krig skall märkas upp mer tydligt. Ungefär "OBS! Detta inlägg/svar är postat i forumet Krig och skall inte tas på högsta allvar."

Jag pratade med Marcus Follrud om några ideer jag har för framtidens administation av LP. Bland annat vill jag att medlemarna själva skall sätta gränserna, till exempel genom att själva moderera bort inlägg. Genomförandet av detta kan vara att man får ge ett plus eller minus på ett inlägg och när inlägget har 10 - åker det bort tills en grupp moderatorer har tittat på det och de fastställer om det skall tillbaka eller inte.

Vad är egentligen LP? En nyhetsida? En community? Vart är vi på väg? LP har levt sitt eget liv och är till stor del utformad av medlemarna själva. Sneglar vi över på Ubuntu-SE:s forum där medlemar blivit avstängda för att de skrivit svordomar framstår ju LP som en mycket friare mötesplats, där medlemar öppet kritiserat "ledningen" oftast mig och de inläggen har vare sig tagits bort, eller lett till avstängningar. Så ni som kallat mig fascist/diktator och annat mysigt skall kanske ta en funderare på vad ni egentligen har på LP.. Innan jag lever upp till de namn ni gett mig Wink

Det här får bli en blogg på LP istället.. Återkommer i ämnet.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mauths bild

Ok, då är jag med. Man akta dig för mitt kommande krig om felaktigt användade av vissa skrivtecken. I SuSE vs. Ubuntu är min arsenal tömd och får väl samla på mig nytt..

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill