Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: Fet som en gris

Jag har alltid kört den grafiskt trevliga azureus som torrentklient. Skälet till det är att det var den klient jag en gång fick tips om, den funkade för mig och så fortsatte det. Ofta har jag dock svurit över hur prestandakrävande den är och dessutom upplevt att den tankat långsamt. Men men, vanan är en ond vana så varför byta något som "fungerar"?

Härom kvällen så satt jag och surfade lite medan azureus körde, och jag tyckte att datorn gick lite segt. Jag körde top och såg att azureus käkade 99% CPU (på min Celeron 1.7 Ghz) när den hade ett tiotal torrenter både på väg ner och i min share (samtliga på mycket låg hastighet).

Nu fick det minsann till en förändring, så jag tankade hem rtorrent. Efter en liten check i manualen var man snabbt igång. Gud vilken skillnad - samma torrent som jag minuten innan stått helt stilla i azureus tankades nu hem i raketfart Smile Jag lade till ett antal andra torrentar och nerladdningshastighetsskillnaden var klart märkbar (jag använder samma maxhastigheter i både azureus/rtorrent). Det mest imponerande var när jag kollade top, nu låg cpu under 5% med liknande arbetsbörda som förut. Adjös Azureus!

En parallell kan dras till OpenOffice/LaTex. Det är synd att den mest framstående office-sviten för gnu/linux ska vara så tung att köra. När jag själv skriver dokument blir det därför oftast LaTex, som i likhet med rtorrent kräver lite mer kunskap för att använda, men man får så mycket mer tillbaka.

Vad har vi lärt oss? Allt är inte guld som glimmar och lite mer arbete längs vägen betalar sig i sluänden Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mauths bild

Runlevel 3, lynx, vi eller emacs. Det är allt man behöver, resten är bara för nöjes skull.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

iveqys bild

testa ctorrent fin liten sak.

rickards bild

Sen när du så småningom kommer krypandes på knä och återgår till vim och azureus så kan du använda den moddade azureus, BitTyrant
 
Otroligt slugt enligt vissa, omoraliskt och katastrofalt för nätverket enligt andra.
 
Har inte testat det dock. Gillar också rtorrent eller btlaunchmanycurses.

Kristians bild

Jag gillar annars links2, snabb som blixten också på äldre burkar, den funkar både grafiskt och i textläge och den visar LP hyggligt läsbart

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

Kristians bild

Tack för tipsen. Även om nedladdningshastigheten ökar en del så är klienten fortfarande skriven i java (liksom mindre delar av OpenOffice) och förmodligen lika tung - och det var nog egentligen det som all frustration grundade sig på.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

rickards bild

Ah... Do I have the perfect software for you?

abergmans bild

Emacs, finns det en guide för det på Wiki:n?


 

 

trappskis bild

man kan ju alltid hoppas på förbättringa i Java7