Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

"Små bara härmar utan att förstå."

Det pågår några trådar som bygger på det faktum att en del människor har svårt med det förhållandet att andra individer inte har samma tycke och smak angående linuxdistrubution som de själva.

Det talas mycket om individualism och att vi lever i en individualistisk tid. Men är man inte helt förblindad så ser man tydligt att de allra flesta är så grymt auktoritetsstyrda att de inte klarar av att avvika från majoriteten och får ångest om de inte i beteende, ägande och värderingar med mera får efterapa "alla" andra. Vad beror det på? Har efteraparna så jävla dålig självkänsla att de inte törs stå för något eget? Eller har efteraparna så dåliga kunskaper i allt - och tror att de andra vet och kan mer - och om man därför väljer som de andra så gör man ett bra val?
Om majoriteten hade rätt skulle vi fortfarande leva som på stenåldern. Det är ju inte majoriteten som har drivit på utvecklingen utan de som kunnat och vågat tänka nytt och som med öppna ögon sett vilka förbättringar som kunnat göras och som varit önskvärda. Sen har majoriteten apat efter precis som alltid. Och oftast utan att intellektuellt kunna reflektera varför. Vilket inneburit att även dåliga saker blivit annamade av majoriteten och blivit uppplyft som norm. Det som segrar på marknaden är oftast inte det bästa utan det som majoriteten, det vill säga efteraparna, förleds tro är det bästa.

Efter detta resonemang undrar jag: Varför är det så hemskt att någon annan kör en annan dist än dig själv?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mauths bild

Jag kan nog lite hålla med om att det faktiskt kan bli lite mycket krig, även om jag hör till en av de större syndarna. Nu har vi hållit på sedan i fredags och jag har haft roligt och tycker kanske inte att vi nått gränsen än men det finns det en del verkar tycka. Det är en signal att ta på allvar. Det skulle kanske vara en begränsning så det inte krigen dominerar portalen.
Kruxet med krigen är att det är svårt att sluta när man väl har börjat. Jag är av den åsikten att det ska föras krig för nöjes skull och helst då med nonsens argument. Kanske bara under en kväll eller så och sen stänga tråden och bara ett krig åt gången. Långdragna krig kan dessutom skapa osämja och en del tycker att vissa av oss är översittare. Detta är helt onödigt.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

jonasbjorks bild

mauth, du och jag slutar svara. sen dör krigen av sig själva Wink

Love, Peace and Linux!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mauths bild

Kan det var så enkelt?
Jag förstår piken fast den var fin.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill