Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ett nytt linux forum

Vindarna blåser hårt runt ubuntu-se.org igen. Senast i helgen när jag behövde hjälp med en ubuntu installation, gick jag givetvis in i deras IRC kanal för att be om hjälp. Det fanns dock ingen tid att hjälpa mig.

Anledningen var att kanalen var i full gång med att diskutera ytterliggare en omorganisation! Som tur är finns det en engelsk kanal som fortfarande diskuterar Ubuntu!

Jag följer dessutom Ubuntu-se.orgs mailinglista. Eller sändlista som det ska heta på svenska. Den har varit i full gång den senaste veckan, men jag tror inte ett ända mail har varit av teknisk natur, eller handlat om själva mjukvara (om man undantar några få mail angående översättningar).

Idag läste jag dock ett mail, det var en namnlista för sabasteans avgång. Avgång från vad vet jag inte, men detta har bland annat resulterat i att Martin O grundat det nya ubuntu-forumet www.fria-ubuntu-se.org.

Jag blir så trött. Är det verkligen så att en lokalförening i Sverige ska kunna stoppa ubuntu's framfart i Sverige på grund av inre stridigheter?

Snart får det väl bli ett mail till ubuntu.com och be dem ta bort den officiella statusen för ubuntu-se.org. Det här börjar bli löjligt!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

lundatoks bild

Vad har hänt egentligen? Har dom bildat förening och alla i styrelsen blivit facister eller har forumdeltagarna fått fnatt för att det inte blev som dom ville?

--
Ubuntu Linux

abergmans bild

iveqy har så rätt. Ett forum som inte kan enas eller ens försöka hjälpa en som frågar borde inte ha officell status, det är pinsamt både för ubuntu och för Linux-världen, som är känd för att vara hjälpsam.
--------


 

 

urbans bild

Ett mail till ubuntu.com skulle nog inte sitta fel. Det man håller på med ligger så vitt jag fattat LÅÅÅÅÅÅNGT ifrån ubuntus filosofi.

Annars kan man förstås ställa sina ubuntufrågor på LP, vi är öppna för alla distar.

Jag kan inte annat än återkomma till vad en kompis sa till mig i ett annat liknande sammanhang:

"Hu och ve, är det våra vänner
hur ska då våra fiender se ut"

_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

alex@suses bild

Hur som helst är det ju synd att det ska behöva vara så, de e ju säkert ingen som tycker att det är kul...
Vore bättre och lägga all den energin på att sprida Linux istället!

---

Alex Karlsson

 

---

MvH //

Alex Karlsson

abergmans bild

Har någon mejlat ubuntu.com?
----------------