Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ua: Ledningen backar

Turbulensen inom Ubuntu Sverige verkar ha en förutsättning att lägga sig efter att ledningen backat från sin rabiata hållning och numera tillåter "vardagliga svordomar". Som konsekvens av detta upphävs banningen av alla som råkat skriva något litet kraftuttryck. Fler förbättringar har annonserats.

Hoppas nu att alla medlemmar är beredda att ta den utsträckta handen och att ubuntu-se åter kan bli en positiv kraft för Linux och Ubuntu.

Ubuntu-se har många ögon på sig: Naturligtvis medlemmar och före detta medlemmar, men många ubuntumotståndare som också har gottat sig åt drängslagsmålet.

Troligen har också Canonical, som ligger bakom Ubuntu haft ett öga på skeendena och kanske har de rutit till och gett ledningen ett ultimatum.

Nu menar jag inte att ett svordomsförbud måste vara helt fel. LP har också ett sådant men hittills har det, vad jag vet, tillämpats med försiktighet och enstaka kraftuttryck har accepterats där de varit innehållsmässigt och stilistiskt motiverade. Det får bara inte användas så att man får en känsla av förföljelse av oliktänkande.

Nåväl, nu låter vi det gamla vara glömt, spottar i nävarna och tar tag i det nya linuxåret. Det kan hända mycket spännande!

-Lämna ditt bakomflutna före dej!, som Pumba sa;
Hakuna matata

http://ubuntu-se.org/forum/viewtopic.php?id=4383