Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

OLPC-datorn till salu trots allt?

Aftonbladet-länkade nyhetssidan E24 rapporterar om OLPC-datorn ("100 dollarsdatorn"), och i artikeln står det att den även skall säljas i västvärlden. Man betalar för två, och den andra ges till ett behövande barn. Dessutom skall man få epost-adressen till det barnet, som en sorts fadderskap.

Läs mer på:
http://www.e24.se/dynamiskt/it_telekom/did_14397817.asp

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

danielhedbloms bild

Jag tycker OLPC låter extremt rolig. Funktionerna för Ad Hoc nätverk och samarbete är förmodligen en hit ibland alla skolbarn, även i västvärlden.

Jag skulle gärna köpa en själv för eget bruk. OLPC är ett perfekt mellanting mellan trekilos bärbar och en fet mobil/PDA.

jojonns bild

Då kan man ju hjälpa barnet med linux också Wink