Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

return of the traitor...

Okej, jag har varit en avfälling. Stressad på arbetet - fullt av kod att knacka och bara motgångar. Stressad privat, ett infall fick mig att köpa ett torp med en massa ksog och annat bra till. Ja, sedan var det förstås en massa som inte var med, som riktigt avlopp, badrum, tvättstuga och sådant man kan vilja ha där man skall bo med sin familj.

I alla fall, mitt i alltihop var min dator ondskefull emot mig vilket resulterade i att jag faktiskt inte kört pingvinOS på ganska länge. Inbiten användare sedan 1996 och nu, två månader utan något bash. Det har varit min gamla G3 Mac och XP som rullat, två OS som fungerar med det jobb jag gör. Ja, operativet ifrån Redmond tog iofs outhärdligt lång tid på sig att göra något alls men det fungerade.

I alla fall, vad hade kunnat hända? hade jag blivit en av herrarna som prisat Vistas förträfflighet inom en mörk framtid? Knappast troligt, en mac är en mac är en mac och jag gillar verkligen OSX, men Vista .. skeptisk. Hur som helst .. efter att ha läst jonas blog tänkte jag i alla fall ge ödlan en chans till på en partition på min gamla PC. Och sedär, en nyinstallerad openSuse med Gnome och XGL är en vacker skapelse (dvs när man kastat ut den hemska blå standard bakgrunden).

Vi får hoppas att den leverar i längden, men i alla fall, tack Jonas och tack Sundmark för disa.nu

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Roligt att kunna inspirera. Testa dig fram lite och hojta till om du kör fast så skall jag försöka hjälpa dig.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

paraxelssons bild

det där med att impulsköpa ett torp har jag aldrig stött på förr... spännande Smile

elwiss bild

Tack själv för ljusstrimman!!

Det är lätt att föledas av enkelheten i Redmonds ringar, men det kostar din själ...

elwiss bild

Hi hi det tycker inte mina nära som tillbringar varje kväll där med att resa väggar, bryta ut kök, dra el, sätta tapet, gjuta golv etc etc etc

Men det ligger fint med 7000 kvadrat skog till som jag kan hugga ved till kaminerna i Smile

Man kanske skall ha någon form av sommaröls-LUG där, jag bygger gäststuga merd toalett i också när jag ändå håller på (svärfar var ju helt utanför när vi fördelade arbetet .. )

abergmans bild

7000kvadrat later trevligt, gott om utrymme att lira kast-med-liten hdd.
-------------------


 

 

paraxelssons bild

sommaröl låter trevligt! eller kanske en inofficiell LP-festival? Smile