Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Att ta sig vatten over huvudet, igen

Efter kort,valdigt kort overlaggnig med mig sjalv sa ska gentoo nu in pa min burk, far val se hur lang tid det tar. Och hur fort jag ger upp.

Glada tillrop och uppmuntran kan behovas.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Ses om en vecka.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kasugas bild

Har kört Gentoo i 1.5 år nu och det blir bara roligare och roligare. Det är en väldigt tillfredsställande känsla varje gång man har kört
$emerge --update --deep --newuse world
$emerge --depclean
$revdep-rebuild
utan felmedellande (det är inte alltid, men jag kör på ~x86 Smile. En känsla att återigen ha ett up to date tip-top system utan brister.

Vad jag kan rekommendera är att inte köra genkernel, utan istället själv konfigurera din kernel. Det kan vara lite trial and error innan man får till det, men man lär sig väldigt mycket på vägen och det minimerar strul i framtiden, främst därför att du har bättre koll på allt.

Jag har kompilerat om säkert 20-30 kernel-versioner med i princip samma konfiguration jag kom fram till för 1.5 år sen. Och de har bootat varje gång utan strul.

/Martin

lundatoks bild

Gör som dholm föreslog på fikat, ta in en binärinstallation, rätta i dina use-parametrar och make-opts, sen kör du bara en rebuild på hela installationen.

--
Ubuntu Linux

mantonos bild

Gratulerar!

Jag blev imorse precis fardig med mitt nya Gentoo64-system, sa jag har en massa spannande kompilering som vantar nar jag kommer hem.
----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

mantonos bild

Kan bara halla med om att du bor valja vanillla-kernel fran kernel.org. Varken gentoo-sources eller genkernel ar sa palitligt. I gentoo-sources ar stodet for mitt sata-chipset bortplockat!

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format