Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ua: Fredsstyrkan i aktion

Just nu är det lugnt, men spänt, här borta på Ubuntu Sverige. Forumadministrationen har dessutom lyckats med konststycket att lansera ett nytt forumsystem mitt i alltihopa. Riktigt fint, kom och titta! Jag känner mig övertygad om att det kommer att bli lugn och ordning här. Högt i tak är det också, trots det lite spända läget.

Själv fick jag lite på nöten för en av punkterna i fredsplanen häromdan, men det är smällar man får ta och jag är inte ledsen för det.

Finns det några ubuntister kvar här, som inte redan är med i fredsstyrkan så har vi alltid plats för en till. Gissningsvis behövs du bäst på IRC, två kanaler att hålla koll på dygnet runt. Vi behöver också hjälp att få ordning på det interna sambandet. Vi testar lite med Skype, men kanske skulle teamspeak eller något annat funka bättre?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fedors bild

vad har ni gjort? vad har ni tänkt och göra?

jag har varit i ubuntu Sverige ganska länge nu speciellt på irc (#ubuntu-se) men inte engagerad mig särskilt mycket i själva styrelsen.
Det viktigaste för mig är att bråket slutar vilket jag tror det måste till en nya ledningen för att det skall lyckats.

alberts bild

Vad kallar ni er? Kanske UFOR (Ubuntu protection FORces) är ett bra namn? Jfr KFOR Wink

petris bild

ska du ha Urban och ni andra från LP för er engagemang i Linuxcommunityn och i dess nykomling Ubuntu. Och jag erkänner att jag var inte glad när jag såg vad ni planerade, jag blev orolig och väntade på det värsta förstås. Jag visste ju att en hel del stora förbättringar var på gång som skulle få forumet loss från döläget men sättet LP har varit med i diskussionerna har varit perfekt, min oro var helt obefogat.

Det klagas mycket på ledningen fortfarande men numera med normal mer mogen ton som ger ledningen en möjlighet att släppa försvarsställningen och börja diskutera, debattera med folk.

Mötet den 17 jan är en diskussionsmöte http://ubuntu-se.org/Wiki/DagordningDiskussion Förhoppningsvis det blir klarhet att det finns olika delar i Ubuntu Sverige och de inte längre blandas ihop, såsom forumet, Ubuntu Sverige och den nystartade föreningen som ska tydligen ta över hela rasket men är inte speciellt aktiv än, den är ju nystartad.

Att moderatorer lämnar sina uppdrag är förståeligt, jag skulle gjort det för ett tag sen men ville inte gå mitt i stormen. Jag hade ju varit med och accepterat förra reglerna som till en del var orsaken till allt det negativa samt jag inte har varit aktiv i medlemsmöten där Ubuntu Sveriges agerande har bestämts. Deltagandet i dessa möten har varit sorgligt lågt samt många tycker att dagens mötesform är för rörigt. Med tanke på engagemang hos kritikerna bör nästa möten bli lite större till antalet deltagare sett och förhoppningsvis det leder till en positiv utveckling för Ubuntu i Sverige.

Hur som helst, hoppas folk från Linuxportalen stannar kvar hos för gott Smile http://ubuntu-se.org/smf/index.php och hjälper till med supporten och då speciellt med de "nya". Pedagogisk sätt är alltid ett stort plus och extra viktigt med en ny som inte vet vad terminal är eller ens var den finns.

no1vikings bild

Hej

Vad som avser organisationen och händelsekedja, finns det mesta här. Givetvis finns det mer info om man vill dyka ytterligare, i wikin. Allt är demokratiskt framtaget via möten som kallats korrekt med korrekta protokoll.

Info om händelsekedja osv, finns här ----> http://ubuntu-se.org/smf/index.php/topic,4628.msg30652.html#msg30652

No1

urbans bild

I princip ställer vi oss mittemellan parterna lyssnar, jämkar och hutar åt de som inte uppför sig som folk. Försöker få folk att skruva ner volymen så att nåń kan lyssna på dem.

Hittills rätt framgångsrikt.

_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

hooloovoos bild

Telebuntis? Laughing out loud
-------------------
Duru - dummm

------------------- Duru - dummm

urbans bild

Läget lugnt och gemytligt. Retirerar för kvällen.

_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

brodertucks bild

Ja ni, ni förtjänar stort beröm för vad ni åstadkommit där borta "hos oss". Helt klart är, att utan er hjälp hade det inte kommit något positivt ut ur det som hänt oss.

Ert intåg ruskade om envar, vill jag påstå.

Tyvärr är den nya ledningen alldeles för styvnackad och självcentrerad. Utan att de själva inser det. De har inte en öppen, positiv grundinställning när de ställs inför något nytt inlägg och därmed går de hela tiden och konsekvent in i försvarsställning. Det är synd. Vi är fyra f.d. moderatorer nu, som av en eller annan anledning slutat sitt värv.

Forumet i sig är värt att man kommer upp på banan igen. Men bäst för alla parter, även ledningen, skulle nog vara om det kunde komma in nytt, fräscht och positivt folk. Alla medlemmar i forumet har ju rätt att rösta, så det är bara att hoppas att det kommer mycket folk till IRC-möten. Den 17:e jan är nästa. . . . .

Tack till er för ert engagemang och för att ni gick in. På vinst o förlust. Vinst visade det sig bli. G ö t t.

beautifoes bild

Later bra att ni ar inne dar och kan forhoppningsvis hjalpa till att ordna upp det igen. Jag har inte haft nagon internetanslutning de senaste veckorna efter en flytt och har fatt lasa upp mycket pa mailinglistorna. Som hyffsat nybliven Linuxentusiast (~1 ar) och med Ubuntu som forsta "riktiga" dist hangde jag mycket dar borta, men jag flyttade snart over hit till LP, mycket pa grund av de saker som har namnts pa mailinglistan. Jag har fortfarande valdigt lite fortroende for Ubuntu-Sveriges nya administration (vi kan val saga att nar de ansvariga borjade bytas ut var nar jag fick nog av overtrampen), men hoppas pa att de kan battra sig, for i borjan var den sidan underbar att hanga pa, men jag foredrar nog LP nu for tiden i vilket fall som helst (aven om jag ar lite av en doldis), sarskilt sa lange nuvarande personal befinner sig i de positioner de for tillfallet innehar pa Ubuntu-se.

Oavsett vad mina personliga kanslor ar over det som hant (jag kan inte sta i mitten i detta sammanhanget) sa vill jag visa min uppskattning for vad LP-folket gor och onskar er lycka till samt hoppas pa att ni kan fa de alla att aterga till sina ursprung, vilket skulle betyda ett mycket behagligt community igen (precis som LP! Laughing out loud).