Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

bränna skivor

Hmm..

Nu har man suttit i linux i 10 år och måste nog säga att det är märkligt att det fortfarande är svårt med en så basal sak som att bränna skivor? Med opensuse 10.2 är det inte lätt, att kopiera skivor går inte (Gnomebaker kraschar direkt när den skall börja läsa käll-cd) och bränna ljudcd via Banshee får den att frysa så fort den skall börja bränna.

Har inte testat k3b eftersom jag sitter i Gnome och gillar enhetlighet. Den kanske klarar det, men då är det alltjämt synd att det fortfarande bara finns ett brännargui till cdrecord som fungerar efter så många år. Tur man har OSX Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

K3b är rikigt bra! Mycket väl värt att prova! Jag kör gnome men vissa av gnomeprogrammen är ju rent oanvändbara (såsom gnome baker).

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

sundmarks bild

Jag kör Gnome och har fastnat för K3b för brännning av CD och DVD. Jag har aldrig haft något problem med det och då är det svårt att byta. K3b har jag använt i SUSE Linux 9.1, 9.2, 9.3, 10.0 10.1 och nu openSUSE 10.2 och dessutom SLED 10.
--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark

lundatoks bild

Är du 100 på att du inte har problem med brännaren?

Annars har ju Nautilus inbyggt brännarstöd.

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

jonasbjorks bild

Gnome Baker har fungerat för mig då jag behövt bränna skivor. Jag använder GNOME's inbyggda (den i Nautilus) bränna-cd-funktion ibland för enklare bränning. K3B är bra, alla som kört den gillar den.

NERO finns för Linux, nero.com. Den använder GTK-biblioteken för GUI:et och passar bra med GNOME. Tyvärr är NERO för Linux speciellt likt senare NERO på Windows, dessutom är det inte fri programvara. Men fungerar gör det. Har du en windowslicens för NERO kan du ladda ner linuxversionen och testa.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

margus bild

Jag kör såsom många andra Gnome+k3b. Tar kanske lite längre tid att starta ett kde-program i Gnome, men det finns faktiskt inget alternativ vad jag vet. Skulle gärna se en gtk-variant av k3b (g3b). Finns det någon som har en uppfattning om arbetsmängden för detta?

tufftuffs bild

k3b har funkat ganska bra, hade dock problem med .flac-filer, k3b tappade bort positionen så fel del av musiken hamnade på skivan, fick konvertera till .wav manuellt först.

Hade också problem med att sista minuten fattades, fixades med ny firmware till dvd-brännaren. Passade då på att lägga dit en regionsfri firmware.

För DVD har jag bara använt growisofs.

iaidokas bild

Hear hear.

Kör själv in K3b på mina datorer (Kör ubuntu med gnome), minne är billigt och när jag inte kör programmet så tar det ju bara disk, som i sammanhanget är nästan gratis.

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

elwiss bild

I det här fallet kanske det faktiskt var något lurigt med vissa av filerna. Nero på windows ville inte heller ha med dem att göra. Fick ta till tunga artelleriet och bränna dem genom windows mediaplayer 10, vilket gick utmärkt. Märkligt, men det fungerade fint i cd-spelaren i alla fall så det blev hur som helst bra.

Jo, när jag kört KDE så har jag verkligen gillat k3b, jag får väl strunta i min homogena desktop och köra in den. Nautilius inbyggda funktion för bränning ville inte heller den veta av att t.ex kopiera skivor så den saknar en del funktionalitet som jag vill ha.

Och jodå, visst kan man köra via kommandotolk men den som hänvisar till det och samtidigt påstår att Linux är redo för hemmet .. njä. Även om jag kan hålla med om att det många gånger är snabbaste sättet så är det inte så jag vill arbeta, därför startar jag bara terminaler i nödfall numer. Anledningen är att när "vanliga användare" frågar mig hur de bör göra saker vill jag inte skrämma dem med bash kommandon utan helst tala om vilka menyer de skall gå in i. Därför har jag blivit en lat användare även jag, och jag tror det finns en poäng med det, även om min geek-flagga vittrar sönder Wink