Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Qmail, ezmlm och långa maillistor.

Hej

Har ett litet problem med qmail och ezmlm. Jag har en lista med ca 3000 mottagare. Av dessa går ca 2500 till samma server (samma domän). Detta resulterar ganska omgående med att jag får "Connection limit exceeded" från servern och den vägrar ta emot fler.

Jag har satt qmail/controle/concurrencyremote till 1, men det räcker inte.

Vad jag har läst så går det inte att få qmail att sända alla i ett "envelope". Men går det på något sätt att fördröja sändningen ytterligare till just denna server? Det gör inget om det tar ett dygn eller två att få iväg alla mailen. Det måste ju finnas en lösning.

Har suttit i timmar för att försöka lösa problemet och börjar bli ganska trött på det. Funderar på alvar att byta mailserver Sad Säga vad man vill om sendmail men det funkar iaf.

/Björn