Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

att installera ubuntu från windows

Satte och slösurfade och hittade en cool grej.http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=338279 Detta tror jag blir en hit.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Ideen verkar likna den som BeOS 5.5 Personal Edition använde kring år 2000. Vid installationen av BeOS skapades en image-fil som lades i C:\Program\BeOS5.5 (eller motsvarande), dessutom genererades en diskett med vars hjälp man kunde starta datorn. Till skillnad ifrån en live-cd kunde man spara saker på disken (det sparades i image-filen, vilket kanske ger problem i dagens läge med NTFS? Nu finns iof andra lösning såsom ntfs-3g, union-fs osv.) utan några krusiduller.

Resultatet var ett säkert, effektivt och enkelt sätt att installera och köra ett annat operativsystem utan att behöva partionera eller installera en bootloader. Att ingen tänkt på det här förut?

Få datorer har idag diskettenhet, men en cd-rom eller ett usb-minne kan fylla samma funktion som bootenhet.

Jag får instämma med föregående talare - det är en spännande och inovativ lösning för att locka skrajsna nybörjare att testa gnu/linux i verklig hastighet utanför vmware/qemu. Kanongrej!

--------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------