Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bootloader?

Hej!

Är en totalnybörjare på detta med Linux! har prövat diverse live skivor och håller nu på att hämta hem Suse 10.2 Dvd:n för att installera. Vad jag undrar är om det installeras en "Bootloader" då jag inte är riktigt redo att sopa rent från Xp än av olika anledningar! eller måste jag installera en sådan separat?.

//Mats

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mauths bild

Det är inga problem. Du får välja om du vill ha kvar windows och jag har för mig att installationsprogrammet fixar till dualboot automatiskt.
Yast klarar att krympa din win-part men ta en backup utifallatt.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

honkans bild

Tack!

För snabba svar! underbart att slippa tänka på det då! vill ha kvar Xp pga min frus dv filmande! har inte hittat ngt sätt att bränna filmerna till Dvd än! men det kommer nog! =), mitt fotograferande fixar jag med Bibble raw konvertering och Gimp så det är lungt.

//Mats

.: Livet börjar med vita objektiv :.

www.artbynature.be .: Livet börjar med vita objektiv :.

abergmans bild

Ja som mauth säger så fixar det sig själv.
---------------


 

 

hoths bild

K3b fungerar perfekt för att bränna skivor! CD eller DVD går lika bra, har man sådan brännare förståss...

Finns i SUSE 10.2

----
Linux växer snabbast!

honkans bild

Hej HOTH!

Jo att bränna med K3B vet jag! gjorde det alldeles nyss! =) vad jag menar är att när jag körde live cd:n för att testa Suse så pluggade jag in dv kameran och den hittades utan problem samt att det inte var ngr kymmer att lägga ner Dv filerna på Hd:n och redigera dem!, sedan när jag skulle bränna ut dem som dvd för att kunna köra i den stationära dvd spelaren så gick det inte pga dvd är ett licensierat format!!!!!. Detta kanske beror på att jag gjorde fel! eller att jag körde med live cd:n? skall testa igen nu när jag har ett installerat system istället.

//Mats

.: Livet börjar med vita objektiv :.

www.artbynature.be .: Livet börjar med vita objektiv :.