Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mona Sahlin

Jag förmodar att Jonas kommer att radda detta, men Henrik Alexandersson har en liten minneslista om Mona Sahlin.. och det handlar inte bara om obetalda tv-licenser som fick den tilltänkta borgliga kulturministern att avgå i förtid.

1990 Svart dagmamma

1993 Obetald tv-licens

1993 Två felparkeringar registrade på obesiktad bil som har körförbud

1995 Privata kontantuttag på statens kreditkort

1995 Privata bilhyror på statens kreditkort

1995 Privata klädinköp på statens kreditkort

1995 Time-out på Mauritius på skattebetalarnas bekostnad

1999 98 obetalda parkeringsböter, 32 fall gick till kronofogdemyndigheterna

2000 Drygt 30.000 kronor i restskatt som inte betalas i tid

2001 Två obetalda räkningar som gått till kronofogden.

2001 Bilen belagd med körförbud, obesiktigad och fordonsskatten ej betald

2006 Sahlins dotter fick toppjobb som borde ha annonserats ut

98 obetalade parkeringsböter varav 32 gick till kronofogden? Hallå!!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Hehe, jag läste tom. att hon efter en hel hög felparkeringar fick en EGEN parkeringsplats tilldelad Wink Men vad hjälpte det när hon inte använde den Tongue

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

lundatoks bild

Kasta nu inte högerstenar i det politiska glashuset.

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

jonasbjorks bild

1. Varför postar du något om du förmodar att jag kommer radera det?

2. Gör en granskning på dig själv, hur perfekt är du ijmf? Den här hysteriska jakten på personers förflutna är så tråkig.

3. Vad har ditt inlägg med Linux att göra?

Du är bara sur över att en kvinna kanske får en post som du vill ha. Den svenska avundsjukan är fantastisk!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

magnusbergs bild

För att bli politiker krävs ingen väsentlig kompetens. Det enda som krävs är att du är trevlig och gör dig populär bland dina partikamrater så de röstar fram dig på partiets lista. För att lyckas med detta bör man inte ha några specifika åsikter eftersom det leder till att man får meningsmotståndare som kan sabba karriären.

Jag tycker att man skulle kräva att politiker genomgår intelligenstest och allmänbildningstest, typ högskoleprov. För att få kandidera på partiernas listor för val till kommun, landsting och riksdag ska resultatet vara över snittet för medborgarna i gemen - därmed faller Mona Sahlin.

ekirs bild

Menrils kritik är faktiskt ganska vettig den här gången, och dessutom är den fri från svordomar och uttryck som "kommunistjävlar". Det är faktiskt ett steg i rätt riktning.
=============================================
Jag tycker det känns lite som Mona Sahlins _största_ merit för att få posten är att hon är kvinna. Hon får det isåfall inte för att hon är bäst utan för att hon är könskvoterad till posten - som feminister som är emot kvotering brukar uttrycka det Wink.
=============================================
Jag tror också det skulle kunna vara bra med en kvinna som Socialdemokratisk partiledare för att få lite omväxling, men det är inte så pass högprioriterat att man kan bortse från precis allting annat hos partiledaren bara för att hon är kvinna.
=============================================
Dessutom stämmer det som Mernil säger att Mona Salhin faktiskt har misssköt sin personliga ekonomi betydligt mer än vad vår f.d. kulturminister gjorde. Ska vi låta henne sköta Sveriges ekonomi också?

hoths bild

Problemet med alla dessa överträdelser är inte att det INTE blev en affär. Problemet är snarast ATT det blev en affär när de borgerliga ministrarna hade gjort, mycket mindre, övertramp. Sahlin har själv tidigare uttalat sig om hur svårt det skulle vara om fläckfria politiker krävdes till vilket pris som helst. Man kan bara hålla med. Det beklagliga i sammanhanget verkar vara att detta bara gäller S-politiker. Borgerliga bedöms uppenbarligen mycket hårdare.

 

Det har ofta debatterats huruvida Mona är höger eller vänster inom (Drunk. Hon har en lång bakgrund inom partiet och är i den närmaste uppvuxen i både parti och riksdag. Redan som relativt ung var hon med i en regering. Sammantaget ger detta snarast bildet att hon är varken eller. Snarast grå-sosse, och den som lojalt försvarar partiets beslut och åsikter. Detta gör henne idealisk som en lojal andre-man. Men som ledare? Knappast.

----
Linux växer snabbast!

mernils bild

Jag tycker du ska hålla käften! Det här är min blogg! Om du tycker den är helt ovidkommande .. så raddera den .. men å andra sidan är den ju min personliga .. och det är väl vad bloggar ska vara?
________
Molon labe

Kristians bild

Eller åtminstone i nivå med "standardmedborgaren"...

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

lundatoks bild

Samt resten av riksdagen då.

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

mauths bild

De duktiga sossar som kommit fram de senaste 50 åren har haft en tendens att bli mördade och det kan väl inte vara bra för återväxten. Det finns idag inte sådär jätte många duktiga sossar i rikspolitiken.
Vad gäller Sahlin's bildning så har jag ingen komentar utom att det kommer att kännas lite knepigt med statsminister som inte kan prata engelska.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

alberts bild

Det var en lång rad andra personer (mest kvinnor) som blev tillfrågade först, men alla tackade nej. Till slut verkar det som att bara Mona var kvar, och hon tackade ja. Om man bortser från hennes vidriga brott (att köpa en toblerone på statens kontokort) så tror jag dessutom att hon passar bra som ledare för S. Jag tycker det är småaktigt att dra upp det där efter så lång tid. När Expressen försökte dra upp att hon gjorde examensarbete om Kuba i gymnasiet(!) så blev det bara pinsamt. Det är ungefär som att dra upp att Reinfeldts farfarsfar var kannibal. Helt ovidkommande alltså.

hooloovoos bild

Haha, är du seriös?
-------------------
Duru - dummm

------------------- Duru - dummm

mernils bild

Jag ångrar "hålla käften" Ett lite för våldsamt uttryck mot en kille jag faktiskt gillar. Jag tar tillbaka det uttrycket härmed. Jonas kallar jag en god vän! Men va fan.. kan ju dra in lite mervärde ochså.
__________
Molon labe

lundatoks bild

Sahlins chans att bli statsminister ligger väl någonstans mellan noll och ingen.

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

mernils bild

Raderat! (pgr. att det va idiotiskt sagt)
__________
Molon labe

ekirs bild

Tobleronen var inte så farlig. Jag ser mer till dom 98 obetalda parkeringsböterna varav 32 gick till kronefogden. Svart städhjälp och allt det andra Tongue.

Kristians bild

Det mernil tar upp är fakta, inte smutskastning. Även om det råkar hamna om socialdemokraternas nya partiledare

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

mauths bild

Snarare mellan 35-52%. Sssap.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

magnusbergs bild

Tyvärr ser det inte ut som om hon har några motkandidater. Och om jag funderar över vilken sosse jag skulle vilja se som partiledare och framtida statsminister så hittar jag ingen jag har det minsta förtroende för. Alla som nämnts är likadana hycklare och skitsnackare.

hooloovoos bild

Det vet jag, de jag reagerade på var att han först skriver att Jonas kommer ta bort inlägget. När han inte gör det utan undrar varför han skrev det om han trodde han skulle ta bort och att det faktiskt inte hade något med Linux att göra, och han skrev det på ett trevligt sätt.
Sen tänder han bara till och blir "galen(?)". Som om han vart besviken för att inlägget är kvar.
-------------------
Duru - dummm

------------------- Duru - dummm

mantonos bild

Pagrotsky är väl en ganska trevlig typ? Nåja, jag läste att Sahlin i alla fall har betalat av alla skatter/skulder/P-böter (SvD 18/1-07 sida 7).

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

alberts bild

Vad sägs om Göran Greider? Eller måste det vara en kvinna? Iofs har inte Greider ställt upp som kandidat, men jag tror han skulle passa om han ställde upp.
 
Annars gillar jag Mona. Hon står för moderna idéer och är bra på att samarbeta. Göran Persson var en gammaldags pamp som ville bestämma allt själv. Det har sina fördelar att ha en pamp som ledare, men nu är det dags för något annat. Bland annat har Mona uttalat stöd för homosexuella , något som blivit mer och mer kontroversiellt senaste tiden. Sedan har hon sagt att både invandrarna och Sverige måste anpassa sig, inte bara invandrarna. Även detta är en kontroversiell åsikt och jag tycker hon är modig som vågar stå upp för sådana idéer.

Bergelins bild

Ja, om man inte vill ha kommentarer på det man skriver så är Linuxportalens blogg fel ställa att skriva på. Syftet är ju att man ska kunna föra en diskussion om det bloggaren tar upp, inte att säga håll käften till varandra.
Själv tycker jag inte att man platsar som partiledare om man har den historian bakom sig. Visst, alla kan göra misstag, men så många misstag som hon har gjort gör att hon inte är lämplig för jobbet.

Live Free or Die

mauths bild

Om han är trevlig har jag ingen åsikt om men han har skägg. Jag gillar den där göteborgaren med hudproblem men jag är ju inte sosse så man ska kanske vara tacksam för Sahlin.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

magnusbergs bild

...och jag har inga rövslickare som idoler. Eftersom Greider tänker alldeles självständigt och kört en sosse kritisk linje på DalaDemokratens ledarsida så har jag förstått att hans ambitioner inte är att göra karriär inom partipolitiken och av samma orsak skulle han aldrig bli ens påtänkt som kandidat till något inom sosseriet eftersom lojalitet och rövslickeri är allt som räknas där.
Dessutom är Greider vänster fortfarande. Och det är ju inte Socialdemokratiska arbetarpartiets praktiska politik längre.

Leif Pagrotski har jag faktiskt inga som helst åsikter om och eftersom jag inte tycker illa om honom så skulle han vara en lämplig kandidat.

alex@suses bild

Hon är ju en duktig politiker men det är ju faktiskt rätt illa att man lyckas dra på sig en sån "meritlista", jag tycker att det vore bättre om dom valde nån annan till partiledare!

---

Alex Karlsson

 

---

MvH //

Alex Karlsson

mauths bild

Hur menar du "duktig". Är du snäll och skriver ihop en lista med hennes positiva bidrag till svensk politik.
Om du misslyckas så ska du inte vara lessen det är inte många som kan peka på vad hon faktiskt har gjort efter hon kom in i riksdagen 1982.
Jag har dessutom träffat henne. Mer säger jag inte.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

Marcuss bild

Jag tycker inte hon är jämställd. En riktig feminist. Hörde en intervju med ett öra idag. "Jag är jättestolt ..." - "Speciellt _alla_ kvinnor blir glada" (något sånt skit va de) jag var jätteglad att hon blev högsta hönan i de partiet fram tills att hon sa alla kvinnor. Jag som man (pojkvasker) blev oerhört ledsen och besviken av att hon totalt glömde bort det andra könet.

Nej nu tycker jag att det är dags att vi män börjar klaga på livet hela tiden så att vi också kan få komma i media där alla tycker synd om en..

hf