Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Klippa mp3

Hej, jag letar efter program som jag kan klippa bort delar av en mp3 med. Några tips?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

audacity + lame

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

swejun2s bild

Hej, jag letar efter program som jag kan klippa bort delar av en mp3 med. Några tips?
För windows: http://www.mptrim.com/

battras bild

Jag skulle satsa på mplayer, det kan göra så mycket i den stilen, bara man kan rätt kommando!

iaidokas bild

Jag håller med om Audacity. På min Ubuntu-maskin så måste jag slå ihjäl alla andra program som använder ljudet (inkl ljuddemonen esd) för att att det skall funka dock.

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

staukis bild

Om jag var du skulle jag inte använda audacity och lame. Använder du den här kombinationen så förlorar du kvalitet. Cutmp3 låter dig klippa mp3 filer utan att dekoda och koda dem igen.

muchas bild

Dock använder jag ju inte windows, är ju faktiskt ett linuxforum de här Smile Audacity + lame funkade sådär. Audacity hittade inte mitt ljudkort, så kunde inte lyssna i programmet hur den exporterade filen skulle låta.

Kristians bild

Hittade http://www.metadecks.org/software/sweep/

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

joakims bild

apt-get install alsa-oss

det ska emulera oss, så att andra saker kan avända ljudkortet, fungerar bra för mig, men jag har ett gammalt SB live! kort från den tiden innan förjmärkningen på portarna kom...

Kristians bild

Det är himla synd med audacity, det är ett väldigt bra program, men det använder fortfarande oss och gtk1. De lovar dock att ändra på den saken enligt hemsidan men vi får se när de får tummarna ur.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

lundatoks bild

Audacity kräver ensamrätt på ljudkortet. Stäng ner ALLT som kan peta på /dev/dsp* så funkar det.

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

fsns bild

Mja, jag är inte riktigt säker, men jag tror det nästan är tvärt om, SB Live! är i det här fallet ett bra kort.

 

Soundblaster-korten som är baserade på E10K1-dspn och dess kompisar är riktigt duktiga kort, dom tillåter nämligen Multiple-Open, dvs. att flera applikationer kan öppna och skriva till kortet samtidigt. Mitt SB Audigy 1 exempelvis är i samma familj, och det tillåter Multiple Open, jag har inte tvingats använda esd/artsd/jackd på många år.

 

Om kortet klarar detta beror på två saker, om hårdvaran stöder det och om drivrutinerna stöder det. Som vanligt så gäller att ALSA i de flesta fall har bäst stöd, och med oss-emuleringen så är det väldigt sällan man behöver fundera på de rena oss-drivarna.

 

ALSA kan vara en Behemoth att kompilera och att få att fungera, men läser man instruktionerna så brukar det funka. Tänk på att ALSA nollställer och mutear alla volymkontroller när den laddar drivrutinen så ingenting hörs innan man justerat den. Detta verkar vara det vanligaster problemet med ALSA. Bäst är såklart att hämta drivarna från sin distributions pakethantering, men ALSA dras med vissa regressionsproblem, så ibland kan det vara bra att hämta hem tidigare/senare versioner, om regressionsbuggar har smugit sig in i just den versionen som din dist delar ut.