Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Att vara produktiv.

Efter att ha kört open suse nu i snart 4 veckor utan något som helst problem så fick jag min första magkramp idag.

En av leverantörerna som jag har beställt en tjänst ifrån mejlade mig ett dokument som skulle faxas tillbaka. Jag skrev tillbaka att tyvärr har jag ingen fax - däremot en scanner och har möjlighet att mejla dokumentet . Leverantörer sa att det var inga problem. Givetvis hade jag ju inte kontrollerat innan om scannern var installerad.

Så jag lägger dokumentet i scanner och tar Startödlans lilla väg till applications - graphics - Scan image - Xsane - poof .. hittar ingen Scanning device. NEJ tänkte jag och börjar direkt hälla upp ett glas med samarin, orkar inte med strul nu, har inte tid att sitta och confa i 2-3 h för att få mejla detta.

så - van windows anhängare som man har varit så tog man den enkla vägen först...

Gick in i YAST - tog hårdvara - bildläsare - lägg till - och se där - den hittade min Multifunktions laserjet - som skall tilläggas har strulat i ALLA distros jag har provat (därav magkrampen - dåliga erfarenheter) - den la till hpaio drivrutinen - tryckte nästa - spara - VIPS xsane funkade direkt.

Total arbets tid - 3 minuter.

Tack Suse - Tack.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Laserjet = HP?
Jag kör med en HOP 5552 och en Canon scanner, har fått dem båda att funka i Debian och Ubuntu, återstår att se om de funkar i Gentoo.
Det är så otroligt skönt när något funkar.
---------------------