Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Windowsbaserat installationsprogram till Ubuntu

Arbete på ett Windowsbaserat installationsprogram har påbörjats ”Målet med detta installationsprogram är att erbjuda ett enklare sätt för en Windowsanvändare att installera Ubuntu utan att veta hur man bränner en CD, ändrar bios till att Starta från denna, partitionera om hårddisken, konfigurera ett multibootsystem, etc. Installationsprogrammet kommer inte att ersätta några av nuvarande sätt att installera Ubuntu på, och kommer inte kräva att Windows är installerat innan installationen av Ubuntu”
läs mer på denna sida

skärmdumpar hittar ni här

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Detta är givetvis lovande, och vem vet, om ett par år kanske denna metoden är tillgänglig för samtliga linuxdistributioner.
Väldigt bra, när man ska värva nya användare.

danielhedbloms bild

Bara en tidsfråga innan nån spammare skriver ett virus som gör detta för att slippa att andra spam-net är inne på samma maskin.

;D

kimjohanssons bild

Får mig att tänka lite på PhatLinux som man installerar i en mapp på windows-partitionen, via en dialog. Jag körde den ett tag som nödlösning medan jag dualbootade och trixade med min redhatinstallation. Som inte kom överens med ett gammalt isa-grafikkort som jag fick stoppa in i datorn efter ett missöde med byte av ett AGP-kort... Sabbade AGP-porten... Numera har den datorn ett fint PCI-grafik-kort...

(Har skaffat ett antistatarmband, och lite finess sedan dess... )

bfeltens bild

"Windows baserat" och "Windows användare"?

Pretty please with sugar...?

Kan inte alla vi, som föredrar sjuksyster framför sjuk syster och svensklärare framför svensk lärare, åtminstone få ett bindestreck mellan orden?

Linux ger ju ett tillräckligt oproffsigt intryck som det är, det finns ingen anledning att förstärka det intrycket med ett så amatörmässigt användande av svenska språket IMHO.

sebastian dahlgrens bild

Hej!
Välkommen hit som ny medlem! Vi har diskuterat det här med språket många gånger här på Linuxportalen. Slutsatsen ifrån diskussionerna är att det viktiga budskapet och inte språket. Det betyder dock inte att man skall skriva hur som helst. Naturligtvis är det jätteviktigt att man läser igenom sitt meddelande och tittar efter småfel innan man publicerar.

--
Sebastian Dahlgren
http://www.medveten.nu

-- Sebastian Dahlgren

pcfixarens bild

förklaringen ligger i att jag skrev detta i openoffice 2.0 och den strök under med rött när jag skrev windowsbaserat, i ställe föreslog den grönsaksbaserat (kanske är samma sak fast inte riktigt:=) ) .
Så jag satte ett mellanslag mellan orden för att slippa se det och sen glömde jag att ändra tillbaka så det blir rätt men jag skall fixa det nu på en gång.

Edit: nu är det fixat
_______________

I Windows kan du göra allt det som Microsoft låter dig göra, i Linux kan du göra allting din dator klarar av att göra"

_____________________________________________________________________ Köp din Ubuntu-dator hos: http://ggsdata.se , http://compless.se, http://www.effbe.se http://www.ferni.se

Ubuntuforum på svenska www.ubuntu-se.org

bfeltens bild

Helt klart är i alla fall att här får man betydligt snabbare respons än på ubuntulinux.se, det tackar man för, såväl som de värmande välkomstorden till en vilsekommen nykomling (om än inte som linuxanvändare).

På tal om "Windows baserat installationsprogram" (rubriken fortfarande särskriven) undrar jag om någon kan säga var och hur man får fram den här trevliga installationsmenyn:

http://home.danielnylander.se/ubuntu/kubuntu-nordic.png

kimjohanssons bild

Eftersom Windows inte är ett svenskt ord, och i det här fallet även är ett egennamn för en produkt kanske ett bindestreck emellan är det mest korrekta? Hur reagerar OOo då? Felmarkerar windows och låter andra halvan vara?


Du trycker på F2 när boot: menyn syns när du bootat från installations skivan.

pcfixarens bild

stryker under Windows och föreslår Linux istället
_______________

I Windows kan du göra allt det som Microsoft låter dig göra, i Linux kan du göra allting din dator klarar av att göra"

_____________________________________________________________________ Köp din Ubuntu-dator hos: http://ggsdata.se , http://compless.se, http://www.effbe.se http://www.ferni.se

Ubuntuforum på svenska www.ubuntu-se.org