Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Min nya avatar, gimp-lek

Jag klippte ut mitt huvud från en bild, klistrade in som ny och frilade det så gott jag kunde. Sedan körde jag Verktyg->färgverktyg->tröskelvärde. Man får justera till man blir nöjd, jag fick sänka mitt gränsvärde för svart för att få med skägget som råkat bli ljust av blixten som fotograferskan använde. jag behåller bakgrundslagret som det är nu och tar en kopia på det istället.

Det nya lagret kör jag Lager->transparens->färg till alpha. (vitt till alpha )I nya lager som jag skapar mellan bakgrundslagret och det övre kan jag nu färglägga hur jag vill utan att måla över de svarta partierna. Förslagsvis lägger man först ett lager med hudfärgen och över det ett nytt lager med skuggor osv.

Kom ihåg att ett lager kan göras delvis genomskinligt med hjälp av opacitetsinställningen i Lagerfliken.

Bakgrunden gjorde jag genom att fylla bakgrundslagret med grå färg, shift+färgpyttsen fyllde hela lagret. Med bakgrundslagret fortfarande valt, så körde jag Välj->Allt följt av Redigera->Stryk längs markering. satte upp värdet för linjebredd ett snäpp.( 8px )

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Min frus kommentar, när hon såg mig sitta och göra detta, var obetalbar:
-Sitter du nu och leker med dig själv igen?

alberts bild

Det blåa blänket i håret påminner om serietidningarna om Tarzan från slutet av 70-talet och början av 80-talet. Även färgen på ansiktet stämmer. Det enda som skiljer är skägget.

lundatoks bild

Jag tycker det var mycket snyggt!

En sak du skulle kunna prova var att öka kontrasten lite så att linjerna blev lite "grövre". Ytan med hudfärgen är lite platt jämfört med lugg och skägg.... förstår du vart jag försöker ta mig? Wink

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

trappskis bild

haha... ja det var sant också Laughing out loud

abergmans bild

Väldigt snyggt.
---------------