Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Internet hemma till alla elever

Brittiska regeringen satsar på att ge alla elever internet även efter ordinarie skoltid. "Allt mer lärande sker hemma därför är det viktigt att ge alla elever nödvändiga verktyg", sa skolminister Jim Knight när han invigde den stora utbildningsmässan BETT i London 10 januari. Under BETT presenterade också statliga myndigheten Becta en ny forskningsrapport om hur IT och lärande förändrat skolornas arbete i Storbritannien.

Läs mer på Kollegiet

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sixdayss bild

Med tanke på att England inte finns i mina ögon då det är en polisstat där alla ska övervakas, där man vill bygga en gigantisk central databas med all information som idag lagras i separata databaser, ett land där man har 4,2 MILJONER övervakningskameror, där man via trafikkameror kan följa efter en bil i realtid genom Automatic Number Plate Recognition, där polisen tillåts bryta sig in i folks hem och skjuta dem eller bara meja ned dem i tunnelbanan utan att ens behöva be om ursäkt så inser man snabbt att det handlar om att övervaka alla, inget annat.

Yttersta beviset på detta är den så kallade ASBO lagen (anti social behaviour order) som gör att barn kan bli dömda till vad för straff som helst för vilket påhittat brott som helst.

Om en nation som många (även jag) idag väljer att kalla Oceanien, lovar fritt internet till i princip alla, då finns det en rejäl baktanke med det och man bör inte hoppa på tåget.

magnis bild

Är ju självklart positivit att sträva efter att alla elever har tillgång till internet hemma.
Men jag tycker något är tokigt när man satsar på att mer lärande ska ske i hemmet. Jag menar, många har inte särskilt stora möjligheter till lärande i hemmet, oavsett om de har internetuppkoppling eller inte.

lundatoks bild

Jag skulle vilja tipsa om en serietidning som tecknades redan under Thatchers styre: http://www.bokpris.com/0930289528

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

ekirs bild

För att förtydliga ASBO så har det bland annat används för att få använda DNA databaser för att straffa barn som byggt en koja på någon annans mark.
======================================================
Jag gillar inte heller England, men alla myndigheter i England kanske inte behöver vara genuint onda bara för att Tony Blair är det? man kan ju hoppas iaf Tongue. Jag tycker annars fri tillgång till internet för alla som går i skolan verkar vara en bra sak.

sixdayss bild

Klassiker. Filmatiseringen var lysande även den.

sixdayss bild

Jag älskade England för ett par år sen, men nu vill jag inte dit.
Det räcker att polismyndigheten är korrupt och att styret är det för att allt annat ska förvandlas till skit i form av en korrupt stat där individens rättigheter upphör att existera.

Deras senaste förslag är att protestanter inte ska få skriva vad de vill eller protestera mot vad de vill, detta pga att det kan vara upprörande att höra vissa saker, så polisen vill förbjuda folk att protestera i princip helt.
http://sixdays.se/index.php/2007/01/19/oceanien-vill-forbjuda-protestant...
läs mer där.