Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Yast problem

Hej!

Börjar fundera på om Linux är ngt för mig! =(, försöker installera vlc och Bibblelite och får bara upp att "En annan process använder paketdatabasen" det går heller inte att installera via högerklick och "Öppna med install software" det händer ingenting! *suck* förstår ingenting hur skall jag göra? skall jag behöva gå tillbaks till pyttemjuk? *hjälp*

//Mats

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

honkans bild

*Löst*

www.artbynature.be .: Livet börjar med vita objektiv :.

hoths bild

Har du något YAST-program igång? Stäng av samtliga och försök igen. Är det ny installerat och du inte bootat om tidigare så är det en bra idee att göra det, också. Använd gärna (=absolut, allra helst) YAST för att installera nya paket.

Höger-klick på en RPM (program-paket, för SUSE) och förhandsgranskning med Krpmview för att sedan installera med YAST fungerar också bra.

----
Linux växer snabbast!