Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kära linuxanvändare

Kära linuxanvändare, ta en promenad med mig. Låt oss låtsas att vi bara är två vanliga människor, och ingen av oss är bättre än den andre. Jag skulle vilja ställa några frågor om det skulle gå bra.

Hur känner du dig inombords när du berättar för en annan användare att hon valt fel dist/fel ftp-klient/fel skrivbordsmiljö?
Hur känns det när du berättar att killen i din klass är ett riktigt dumhuvud, eftersom han betalat för musiken han laddat ner från iTunes Music Store.
Hur känns det att alltid kommentera vad andra skriver med något riktigt nedlåtande som "lär dig stava", "det där suger", "fy fan vilken kass nyhet" eller "du suger".
Vad känner du när du ser dig själv i spegeln? Är du stolt?

Somnar du in om kvällen, i vetskap om att du gjorde världen en tjänst idag också eftersom du tillrättavisade de feltroende?
Vad drömmer du om nätterna? Sover du lugnt?

Kära linuxanvändare, är du en ensam människa? Är internet ett verktyg för dig för att få ut dina aggressioner över hur andra påpekat för dig att du inte duger till något alls? Känns det bättre när du ger igen på oskyldiga, jag menar - de är iaf inte i närheten av dig och kan ge igen.

Börjar de skriva dumma saker till dig kan du stänga av datorn och de är borta. Det måste kännas tryggt för dig. Äntligen - för första gången i ditt liv - har DU makten. Jag förstår att du försvarar den makten med vad du än kan komma på - det är ju den enda makt du haft i ditt liv.

Om du lyssnade på dem som talar om för dig hur bra du är, att du duger som du är. Kanske skulle dina aggressioner försvinna då. Kanske skulle din trångsynthet försvinna? Kanske skulle en ny värld öppnas för dig. Jag hörde en psykolog berätta en gång: människor gör saker som fungerar. Visst är det så, det fungerar ju att vara otrevlig mot andra på nätet. Skulle det inte vara roligare att gå och lägga dig om kvällarna i vetskap att du gjorde en annan människa glad idag?

Nej, varför det? Ingen gör ju dig glad, så varför skulle du? Jag håller med dig. Ibland känns det hopplöst att vara trevlig. Det finns alltid någon som stör sig på det och vill dig illa: "Hur kan du vara så omtyckt? Du är ju inget speciellt." Klart de blir sura som fan på dig, du lyckas ju. För att du själv skapar det!

Strunta i vad andra gör, gör det på ditt sätt och gör det bra. En dag kommer du se hur du lyckades skapa en bättre värld kring dig, kanske bara genom att le eller säga hej till den där främmande människan du möter på stadens gata.

Till alla som är med oss och alla som är mot oss. Vill jag säga tack, för jag vill säga tack.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mernils bild

I går hjälpte jag en kvinna av med barnvagnen när jag var på bussen på väg ner till stan. Det gjorde att jag blev gosig och varm i själen. Hennes ord var tack, men hennes ögon och fina leende sa bestämt att hon skulle installera Suse Enterprise Edition efter helgen. Wink
________
Molon labe

lundatoks bild

Det känns som om man precis läst sista kapitlet i en bok. o.O

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

kimjohanssons bild

Strunta i vad andra gör, gör det på ditt sätt och gör det bra. En dag kommer du se hur du lyckades skapa en bättre värld kring dig, kanske bara genom att le eller säga hej till den där främmande människan du möter på stadens gata.

Detta påminner mig om en av de första övningarna jag och min fru fick göra för hennes sociala fobi.

Hon var orolig för hur folk skulle reagera om man hälsade på dem, eller så var det så att hon inte visste riktigt vad man skulle göra.

Hur som helst så fick jag i uppdrag av hennes läkare att gå en promenad och hälsa på 10 personer som jag mötte. Min fru gick med sin syster ett par meter bakom, systern som också ville se resultatet.

Resultatet, alla hälsade tillbaka, och rätt glada såg de ut att vara också

abergmans bild

JOnas, det där var djupt. Jag tror att fler skulle behöva ställa sig de där frågorna.
------------


 

 

Detta var ett inlägg som ligger i tiden.
Och jag hoppas inte att några av mina inlägg uppfattas så som du beskriver då jag bara vill hjälpa och vill att användaren själv får bestämma.
Men det tror jag inte mina inlägg gör.
Men att gnälla på stavningar tycker jag är lågt det är som att leta något att gnälla över.
Om man inte förstår vad någon menar så är det bara be dom förklara bättre eller ställa motfrågor.
Alla har inte skriftens gåva.