Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

flash

Jag installerade nya flash häromdan. Men det är nåt som inte stämmer. Den kör inte igång alls. Jag tyckte att jag gjorde som det stod i anvisningarna och la den i min hemkatalog. Försökte få min eldräv 1.5.0.9 att använda den men fattar inte hur jag ska få den till det. Försökte också få min Media Player Connectivity att hitta den, men vet inte om det blev rätt (kan inte se dolda filer i dess dialogfönster).
Kör Ubuntu 6.06.
Nån som kan hjälpa mig?
/Mikael

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alberts bild

Pröva att starta firefox och skriv:

about:plugins

i URL-fältet.

Om det funkar ska det stå nått i stil med

Shockwave Flash
    File name: libflashplayer.so
    Shockwave Flash 9.0 r31

En bit ner.
Om det inte funkar, ladda hem install_flash_player_9_linux.tar.gz.
Packa upp filen och gå in i den uppackade katalogen. Skriv där (i ett terminalfönster):

./flashplayer-installer

Starta sen om firefox och kolla about:plugins igen.

wuweis bild

Det var bara första filmen som saknade ljud. Nu hör jag flashljud OK.
/Mikael

Vi måste vända på året! lära oss se skillnad på ansvar och skyldighet och inse våra begränsningar

wuweis bild

Tack för förnämligt tips.
När jag startade upp datorn nu så såg jag att Ubuntu hade fått in den nya flashen i sina förråd, så jag installerade den den vägen med. När jag sen tittade i firefoxen som du sa så hittade jag två flashplayer. Båda är aktiverade. Kan det vara så att den gamla "tar över" eller nåt? Jag kan i alla fall inte tex se nån film på youtube. Dom påstår att jag inte har senaste flashplayern. Hmm.
/Mikael

Vi måste vända på året! lära oss se skillnad på ansvar och skyldighet och inse våra begränsningar

Kristians bild

Avinstallera flash7

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

wuweis bild

jag fick grunna lite på hur jag skulle hitta och avinstallera äldre flash. Kom så småningom på att titta i synaptic. Det gick ju bra.
Men det gick fortfarande inte att se nån film på youtube Sad.
Jag tog då å avinstallerade min player connectivity. Och - voila! Nu går det! Fast jag hör inget...
Tack ändå Kristian
/Mikael

Vi måste vända på året! lära oss se skillnad på ansvar och skyldighet och inse våra begränsningar