Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Snökaos, virtualisering och projekt

Jag skulle ha kört upp till Stockholm ikväll, men det snöar massor. Köra bil i mörker med snöfall.. Nej tack. Jag kör upp imorgon bitti istället, så det iaf är ljust ute. Därför kommer rapporteringen från Virtualiseringsforum 2007 att bli något försenat.

Idag fick jag ett projekt godkänt på SourceForge: Attendo. Attendo är ett system jag snickrat på för att hålla koll på mina elever: deras närvaro, inlämnade uppgifter och studieresultat. Tänkte dela med mig av det och kanske kommer någon att hjälpa till att utveckla det vidare. Finns mycket vi skulle kunna peta in i ett sådant system.

Hjälp sökes! Jag skulle vilja att det skall vara enkelt att översätta Attendo till andra språk och är inne på gettext. Finns det någon här som har erfarenhet av liknande saker? Är gettext "bäst" eller finns det andra enklare sätt att skapa översättningar? Har du jobbat med gettext och kan hjälpa till att kicka igång mig så koden blir "översättningsbar" ?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Vill du hjälpa till med Attendo, även om du inte kan gettext? Klart du får göra det!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

distens bild

intressant, inte för att jag behöver ett sådant program själv men skulle gärna vilja se på koden. Du kanske kan lägga upp en alfa releas eller nått. Smile

mantonos bild

Trevligt, men vad innebär Qt Public License? Jag antar att det är licensen som Qt är släppt under, men vad innebär det i praktiken och vad skiljer från GPL 2?

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

johannesjohanssons bild

Det är många som tycker om översättnings funktionen som de har på lanchpad.
---
Johannes Johansson

---
Johannes Johansson

jonasbjorks bild

http://www.opensource.org/licenses/qtpl.php

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

QT är dubbellicenserat, dels under betallicens och dels under GNU GPL. Q public license är ej kompatibel med GNU GPL. Så om jag förstår det rätt så kan du inte legalt länka ihop och därefter distribuera Attendo/QT utan att inneha en trolltech-licens?

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------