Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linspire erbjuder mjukvarutjänst för konkurrerande distributioner

KBackup i körning
Linuxdistributören Linspire kommer att erbjuda sitt CNR (Click 'N Run) som ett standardiserat sätt att installera programvaror i Linuxbaserade system.

Från och med det andra kvartalet i år kommer även användare av Debian, Fedora, Opensuse och Ubuntu kunna utnyttja Linspires mjukvarutjänst CNR för att hämta och installera tillämpningar över Internet.
Om detta skriver idag Linuxworld

EDIT: Mer information om detta kan ni hitta hos cnr.com

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Är detta ett försök att standardisera?

hoths bild

Spännande!
Skall Linux spridas till fler än den lilla del av användarna som orkar gräva ner sig i YAST, automatix (och allt vad de nu heter) och försöka lägga till något program så är detta ett stort steg i rätt riktning!

----
Linux växer snabbast!

staukis bild

Vad gör det här bättre än gamla hederliga apt-get?

polters bild

Jag har nu skumläst lite på deras hemsida och detta verkar väldigt bra.
Det är aldrig fel när Linuxanvändare bjuds på fler möjligheter och lite mindre strul. Och då säkerheten inte verkar vara något problem så ska detta säkert komma väl till pass.

hoths bild

...that you have to wear shades.

 

Eller hur det nu var den gamla låten hette? Kollade på skärmdumparna. Detta blir spännande, mycket kommersiell programvara och viktigast av allt: SPEL!!!

----
Linux växer snabbast!

jonasbjorks bild

Jag tycker det här är bra för Linux. Jag tror jag skall skaffa tjänsten och testa den när den släpps. Registerade mig för e-mail vid lansering.

Skall bli kul att se om det blir enklare med ATI/NVidia drivarna t.ex.

Dessutom, det är inte fel att ta betalt för en sådan här tjänst. Med tanke på vad jag läst/hört tidigare om CNR har de lagt ner ett enormt arbete på att samla ihop all information. Det är värt lite pengar tycker jag.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

pcfixarens bild

Ja det verkar så om man får tro på det som står på cnr s hemsida
det finns även en del artiklar om detta bla på desktoplinux.com
förutom att standardisera så ska det förenkla hanteringen av drivrutiner och tredjepartsprogram men även kommersiella saker som cedega och crossover office
kanske leder detta till att det blir fler spel till linux också då speltillverkarna får ETT sätt att installera på istället för flera
det är hursomhelst bristen på standardiseringar som många programvarutillverkare har klagat mest på när det gäller linux
kanske blir det ändring på detta nu.
_______________

I Windows kan du göra allt det som Microsoft låter dig göra, i Linux kan du göra allting din dator klarar av att göra"

_____________________________________________________________________ Köp din Ubuntu-dator hos: http://ggsdata.se , http://compless.se, http://www.effbe.se http://www.ferni.se

Ubuntuforum på svenska www.ubuntu-se.org

hoths bild

Alla "vanliga" Linux-program, prop.plugins och drivisar för hårdvara? Samtliga distar, i alla fall de största? Snyggare och enklare interface? Enklare installation?

----
Linux växer snabbast!

antoniks bild

Tycker inte detta är rätt riktning. Rätt riktning vore att välja ett utav pakethanterarsystemet och/eller flera och standardisera det.

CNR suger för att det tillåter icke FOSS och annat skräp. Samt att det kommer från linspire. lindows eller vad det hette, dvs den distron som ville bli som windows istället för att sträva för att bli som linux. Otroligt att någon ens går på det.

Kristians bild

"Click and run" låter livsfarligt! Två saker som gör gnu/linux säkert är dels att man vanligtvis hämtar programmen ifrån "säkra källor" och dels att dessa program i regel är FOSS, vilket drastiskt minskar risken att man installerar spyware.

Om det räcker med att klicka på en websida för att installera ett program så är vi lika illa ute som Windowsanvändarna vad gäller säkerheten.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

hoths bild

Linux kan enbart förlora på att inte tillåta properitära och kommersiell programvara. Varför skulle det förbjudas eller inte tillåtas???

 

Har jag köpt en dator, moderkort, grafikkort eller annan hårdvara; Varför skulle jag då inte få lova att använda de drivare som finns till dem? Varför skulle Linux hindra eller förbjuda mig från att använda dem? Har jag lagligen köpt en DVD-film, varför skulle jag då inte få lov att titta på den på Linux? Naturligtvis skall jag få lov att göra allt detta!

 

Men, det står naturligtvis dig fritt att inte använda tjänsten.

----
Linux växer snabbast!

polters bild

säkerhetsaspekten var inget jag tänkte på, men nu när du nämner det så kanske det är en helt riktig uppfattning. Någon som har lust att skicka iväg ett mejl till de ansvariga med förfrågningar kring säkerheten?

antoniks bild

Allt är inte förlora eller vinna, mycket är ideologi och värden, som frihet.

hoths bild

Eftersom allt kommer från EN ENDA källa och man inte springer runt och lägger till mer eller mindre pålitliga källor från nätet, eller?

&nbSP;

Antar att de enda(?) som behöver bekymra sig för säkerheten är de ansvariga på cnr.com så att alla användarna slipper det. Är inte det i själva verket en av grundideerna bakom funktionen? Hittar jag program X här så är det säkert och OK att använda, eller?

----
Linux växer snabbast!

pcfixarens bild

hittar ni svaren på era frågor här
http://www.cnr.com/faq.html
______________

I Windows kan du göra allt det som Microsoft låter dig göra, i Linux kan du göra allting din dator klarar av att göra"

_____________________________________________________________________ Köp din Ubuntu-dator hos: http://ggsdata.se , http://compless.se, http://www.effbe.se http://www.ferni.se

Ubuntuforum på svenska www.ubuntu-se.org

fredentofts bild

Frihet säger du, samtidigt som du vill begränsa användarens frihet att välja vilka program han ska använda.
 
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

antoniks bild

Slösa inte frihetliga resurser på ofrihetliga snarare. Varför ska utvecklare som inte får lön för mödan göra så att propertiära program/drivrutiner fungerar när de lika väl kunde utvecklat fler frihetliga program/drivrutiner?

Propertiära program begränsar mycket mer än frihetliga sådana.

elwiss bild

Fast jobbar du på Red Hat, HP, IBM eller Novell så får du nog betalt...