Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

VIRT2007: Red Hat känner ingen oro från Oracle

Senast jag träffade Jan Hedström från Red Hat var på Linux Open Source Forum 2006. Samma dag gick Oracle ut med att de skulle skapa Unbreakable Linux, baserad på Red Hat Enterprise Linux. Jag frågade Jan hur det gått för dem efteråt.

- Vi har inte märkt av att någon kund gått över till Unbreakable Linux, förutom Oracle själva.

Virtualisering är ämnet på konferansen och Red Hat visar upp XEN för besökare. De berättar gärna om kunder som gått över till Red Hat Linux, och presenterar fem kund-case.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

delhages bild

Hehe, tror inte RH har nåt att frukta, jag har haft åtminstone en Oracle-anställd på RH-kurs efter "unbreakable" släpptes...

/L

RHC{E,X,A,SS} CL{P,E} CNI LPIC-2
GnuPG ID: 569492FE

RHC{E,X,A,SS} CL{P,E} CNI LPIC-2 GnuPG ID: 569492FE

hoths bild

Jag har läst undersökningen som RH beställde vad deras kunder tyckte om Oracles Linux-satsning. Det var en rolig läsning! Maken till nedsabling var det länge sedan jag såg! Kunderna hade inte mycket till övers för Oracles erbjudande.

 

Kunderna var i stort nöjda med tjänsten från RH och såg det som viktigt att fortsätta köpa den från RH för att på så vis garantera fortsatt utveckling. Vad Oracle skulle kunna tillföra var det ingen som begrep! Bara risk för försening av införande av patchar förutsågs.

----
Linux växer snabbast!