Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Alla dina mejl till Linus Torvalds ska staten kunna läsa.

Eller rättare sagt FRA får filtrera all trådbunden data och teletrafik som förs över Sveriges gräns. Läs mer på idg http://www.idg.se/2.1085/1.92973

Visserligen är förslaget mer integritetsskyddat än tidigare men detta spelar ändå ingen större roll då detta är en ny form av övervaknings samhälle, liksom har staten tidigare kunnat få tillgång till vanliga brev, telefonsamtal och fax tidigare?

Man kan också fråga sig om detta förslag verkligen hjälper till och stoppa grova brottslingar och terrorister. Min gissning är att så inte är fallet utan att de flesta brottslingar kommer att skaffa sig krypterings tekniker så ingen kommer åt de.
Jag gillar inte heller ordet ”teknik neutral” de sa politikerna om den ”nya” upphovsrättslagen också men det kan man knappast säga att den är.

läs också detta ifrån integritetsombudsmanen

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

gustavnilssons bild

magnusbergs bild

Jag vill bara göra er uppmärksamma på att integritetsombudsmannen ska sättas inom många citationstecken. Det är en titel som tankesmedjan Den Nya Välfärden gett Per Ström och ingen myndighetstitel. Det är med andra ord ett försök att lögnaktigt ge Per Ström en status han inte har. Precis som namnet Den Nya Välfärden är totalt vilseledande eftersom tankesmedjan med det namnet vill avskaffa just välfärden.

Läs om hur Patrik Engellau, som med hjälp av pengar från SAF skapade och driver tankesmedjan Den Nya Välfärdens, skattefifflat och utnyttjat sina underbetalda barnflickor, i en artikel från tidskriften ETC.
Hela den sorgliga historien om Patrik Engellaus skattebrott, hans lögner
och hembiträdet Pia!

Marcuss bild

gud vad hemskt. då måste jag fildela med endast svenskar :S


iveqys bild

nja, mina mail kan till linus kan väl redan läsas av amerikanarna ändå?

jonasbjorks bild

Ni kan vara lugna. Sluta oroa er. Linuxportalen ligger på servrar i Sverige och kommer göra så länge.

Meddela kompisarna - till LP är det lugnt att surfa, ingen avlyssning sker.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ekirs bild

Framtiden kommer handla om krypering, fast det finns även andra knep. T.ex. så har jag för mig att han i 1984 stälde sig i ett hörn där statens kameror inte knude nå honnom när han ville skriva dagbok. Har man tur kanske man kan hitta ett sånt hörn någonstans i sin lägenhet i framtiden?

fedors bild

copyrigt bloggen gör en mer analys av ordet "Teknikneutral" om hur det används av politiker som saknar argument men som använder ordert för att minska ifrågasättandet. citat
"Ordet verkar ha blivit så trendigt på regeringskansliet att tjänstemännen där antagligen inte skulle reagera om en minister lade fram ett förslag för att samma trafikregler måste omfatta såväl cyklar som flygplan."
Läs den här

fedors bild

Jag vet att han gett sig den titeln själv man jag tycker att han har rätt och kalla sig det då han är den som leder debatten emot storebrors samhället. jag ska läsa länken du gav mig men ärlig talet har jag inte läst så mycket om "Den nya välfärden" men jag har läst en del ifrån Pär ström och ja han är ganska kapitalistisk som inte känns så jätte trevligt.
Men i vilket fall som helst spelar det ändå ingen roll kring debatten kring övervakningen.

hoths bild

...så är den i sin tur värd minst lika många citat-tecken och stor skepsis. ETC är inte direkt opolitiskt...

----
Linux växer snabbast!

kimjohanssons bild

Tyvär, staten har koll på ditt tur-konto så du skall inte förvänta dig för mycket Wink

magnusbergs bild

Var någonstans har ETC använt sig av en titel som kan förväxlas med någon myndighetstitel?