Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Från Fedora 3 till Fedora 5/el 6

Jag har Fedora 3 på en laptop. Är det någon poäng att installera en senare version? Måste jag i så fall ta bort Trean först, eller ersätter / uppdaterar sexan det hela? Hur funkar femman o sexan på laptop?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

distens bild

Fedora Core 6 kommer att ersätta 3an under installationen. Men så försvinner allt på datorn om du inte väljer att uppgradera (som du får välja under installationen). Har aldrig testat att uppgradeat från 3 till 6 så jag vet inte hur stabilt det är.

Fedora Core 6 är den dist som har funkat bäst på min laptop. Om man jämför med senaste Ubuntu och Suse.

Hur snabb är laptopen?

amadeuss bild

Det jobbiga med Fedora3 har varit att installera nya program. Alltid är det någon fil som inte är med och som det nya programmet är beroende av. Är det samma visa i femman o sexan? Är det för övrigt någon större skillnad mellan femman och sexan? HP nx5000 heter laptopen,512 i RAM. Den är några år gammal och inte extremsnabb, men den duger

distens bild

Nej, jag har inte stött på några beroende-problem i FC6. Skillnaden är nog ganska stor.. bättre uppdatering och nyare Gnome m.m. Du kan ju kolla in denna sida om du vill veta vad som finns i FC6:

http://fedora.redhat.com/docs/release-notes/fc6/sv/

Bör nog inte vara några problem att installera FC6 på den datorn.

delhages bild

Installera och välj "update", tror det ska funka bra. Har inte gjort det själv från fc3 -> fc6, men med andra versioner, tex red hat 9 -> fc2. Hämta isos från http://fedoraunity.org/ dock så får du med alla uppdateringar också (sen dom släpptes), det var en otrevlig bugg i orginalinstallationen.

Mvh

/Lasse

RHC{E,X,A,SS} CL{P,E} CNI LPIC-2
GnuPG ID: 569492FE

RHC{E,X,A,SS} CL{P,E} CNI LPIC-2 GnuPG ID: 569492FE

amadeuss bild

Installerade femman utan bekymmer och med en massa uppdateringar. Många artiklar om sexan verkar vara lite tveksamma till sexan, så frågan är om jag ska stanna vid femman. Har ett problem dock och det gäller skärmupplösningen. Har varit van vid att ha 1024 osv. I femman gäller max 800 vilket gör att vissa knappar kommer utanför laptopens skärm. Hur ser skärmupplösningen ut i sexan?

delhages bild

Finns ingen anledning att köra fc5 istf fc6, särskilt inte om du hämtar media från fedoraunity.org. Som sagt var det en otäck bugg i fc6 från början, den finns inte på de medier du laddar ner därifrån.

Mvh
Lasse
--
RHC{E,X,A,SS} CL{P,E} CNI LPIC-2
GnuPG ID: 569492FE

RHC{E,X,A,SS} CL{P,E} CNI LPIC-2 GnuPG ID: 569492FE

amadeuss bild

Hittade på www.linux.exton.net en kortversion av Fedora 6, Berry Exton. Utöver Ubuntu som funkar bra inkl med en skrivare Brother MFC210C (skrivarinstallationen är fortfarande det knepigaste i Linux i vart fall med en "udda" skrivare). Fördelen är att den ryms på en CD och jag behöver inte DVD. Husets äldsta dator har ingen DVD grej men väl CD.

Har någon testat Berry-modellen av Fedora 6?

abergmans bild

Jag har testat den som heter Berry Exton. Den fungerade fint på min laptop.
----------------