Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nordea

Jag fick ett sådant där Nordea-brev idag. Jag använder inte Windows och är inte Nordeakund så jag klickade på länken för att se hur det ser ut och skåda..

(Klicka på bilden för större)

Detta hände på openSUSE 10.2 med Firefox 2.0.0.2pre (från openSUSE). Fungerar det likadant i Windows? Är inte det här en anledning till att få användare (speciellt nordeakunder) att byta ut Internet Explorer?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

mindlights bild

Debatten rasar på IDG just nu p g a idio....hrm... Microsoft kallar IE7 en säkerhetsuppgradering till IE6.
Detta innebär att om du har ställt in din Windows Update på "Express" så installeras säkerhetsuppdateringar (vilket skiljer sig från rekommenderade uppdateringar och andra tillägg) automagiskt.

Så helt plötsligt har massor av Windowsanvändare fått IE7 installerat utan vetskap om det.
Detta har i sin tur resulterat i problem för företag som satsat på IE6 som intern plattform och där IE7 inte är kompatibelt med IE6 lekskoleHTML.

I vilket fall IE7 har phishingskydd och det hugger också på Nordeascamen.

Det enda positiva är väl att Microsoft härmed erkänner att IE6 är en säkerhetrsrisk som inte går att fixa på annat sätt än att köra en annan webläsare (för det var väl ändå så att IE7 var HELT ny kod och en revolution? Wink ).

Tragiskt.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

gustavnilssons bild

Får ingen varning fastän jag har nätfiskeskyddet på...

paraxelssons bild

Jag får det iaf på OS X, Firefox 2. Vet ej om Windows.

uffe_nordholms bild


Är inte det här en anledning till att få användare (speciellt nordeakunder) att byta ut Internet Explorer?

Nej nej nej! Det är inte anledning för folk att byta från IE till något annat! Däremot är det en anledning för Nordea att skärpa sin säkerhet. Det är anledning för Myndigheterna att sätta dit de som ägnar sig åt phishing. Det är anledning för Microsoft att skydda mig från phishing. Det är anledning för Säpo att börja avlyssna _all_ internettrafik. Det är anledning för FSB/KGB/GRU/CIA/FBI/MI5/MI6/DGSE/MUST att börja avlyssna _all_ internettrafik. Det är anledning till vad som helst _utom_ att få slutanvändarna att göra något. För hur skulle världen se ut om man tvingade användaren att göra något annorlunda? Då skulle vi ju behöva bojkotta de som tillverkar farliga bilar, farliga barnleksaker, farliga elverktyg, farliga vad-som-helst! Och det går ju inte för sig...