Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Stopmotion i Ubuntu krashar...

Försökte animera lite med stopmotion som verkar vara ett enkelt och bra program.. tills jag skulle importera bilder (jpg)! Då krashar programmet. nån som haft samma problem/ kan finna på råd? Finns det nåt annat bra program som kan skapa animationer av bildserier?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pianos bild

fanns visst en liknande tråd redan... men kanske finns nya tips?

"some of those that work forces... are the same as those that wear crosses"

pianos bild

tacktack. kommandot stopmotion leder till meddelandet: Segmenteringsfel (core dumped)

"some of those that work forces... are the same as those that wear crosses"

alberts bild

Haha. En klassisk coredump. Skapas det någon fil (i katalogen du står) som heter core efter crashen? Är det Ubuntu? I så fall kan du stoppa apport och sedan köra ulimit -c unlimited. Sedan borde du få en corefil:

$ sudo /etc/init.d/apport stop
$ ulimit -c unlimited
$ stopmotion 

Krashar det igen borde du få en corefil nu. Den kan du skicka in till gdb och göra en backtrace. Installera gdb och skriv sedan:

$ gdb /usr/bin/stopmotion core
(gdb) bt

Om stopmotion har debuginformation i sig så borde du få massa info om varför det krashade. Om den är strippad så får du mindre info. Men du kan i alla fall fylla i en buggrapport om stopmotion, t ex på Ubuntus launchpad (klicka på "Report a bug in a package"). Beskriv exakt hur du fick fram krashen, vilken version av Ubuntu du har och vilken verson av stopmotion det var och bifoga core-filen. Om du lyckades göra en backtrace så bifoga texten från den också. Annars kan säkert någon från Ubuntu göra en backtrace med hjälp av din core-fil och sedan åtgärda problemet.

alberts bild

Det verkar som någon redan rapporterat en liknande bug till launchpad. Eventuellt är det samma som du fick. Men rapportera du också så är det störra sannolikhet att någon åtgärdar problemet.