Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fluendo fungerar!

Provade fluendos kommersiella codecs idag. Dom körs native direkt i gstreamer vilket ger lite bättre prestanda än om man kör Windows codecs med wrappers. Hittils verkar de fungera ypperligt tillsammans med Totem och Totem plugin för firefox.

Annars har jag inte haft så bra resultat med vlc eller mplayerplugin för firefox på terminalservers.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fedors bild

vilka sidor har du testa? fungerar det mycket bättre än w32code i mplayer ?

själv undrar jag lite hur det kommer sig att en liten skum sida på internet säljer windows codec för både solaris och Linux trodde wmp codec var än mycket hemlig Microsoft produkt.

danielhedbloms bild

Jag har bara provat med arbetstationen på jobbet som kör SLED 10, ena terminalservern med SLED 10 och på båda datorerna hemma som kör Ubuntu 6.10. På dessa maskiner är skillnaden stor, både i hur många filmer som krånglar och processorbelastningen. Har inte hunnit med så många sidor ännu, väldigt många har den senaste tiden gått över till flashbaserad video och skrotat allt vad wmp heter. På de sidor jag har hittat som kör wmp har det fungerat mycket bättre än med w32codecs