Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

VIRT2007: Microsoft

Microsoft har idag virtualiseringslösningar i form av Virtual PC och Virtual Server. Virtual PC är en kostnadsfri produkt och fungerar ungefär som VMware Workstation. Virtual PC tillåter det virtualiserade operativsystemet (gästen) att se en processor, även om du har flera i maskinen. Virtual Server har samma begränsning. Du måste ha licens för gästerna om du kör virtualisering på Windows XP, Windows Vista eller Windows 2003 Server Standard/Enterprise. Att köra virtualiserat på Windows 2003 Datacenter Server innebär att du får köra så många virtualiserade maskiner som din hårdvara klarar av. Kostnaden för en Datacenter licens är 29 000 SEK per fysisk processor.

Office 2007 har PDF-exportstöd. Adobe gillade inte alls att Microsoft skulle ha med PDF-export i Office. Adobe Writer, Adobes produkt som används för att skapa PDF:er från till exempel MS Office, skulle bli helt onödig menade Adobe. Microsofts dokumentformat i Office 2007 är XML-baserade. Döp om ett dokument till .zip och öppna med WinZip så ser du XML-filerna. Dokumentformatet är standardiserat hos ECMA. Microsoft har för avsikt att stödja Open Document Format (ODF), men när det kommer var osäkert.

Killen från Microsoft pratade vidare om deras utmärkta UNIX-stöd i windowsprodukterna. Han pratade varmt om något SFU, hittade det på Microsofts hemsida, och menade på att man kan köra över 300 unix-program under Windows med SFU.

Microsoft sålde nyligen SUSE Linux till Wal-Mart, något han gärna berättade också.

Microsoft har förstått att kunderna vill köra Linux för vissa applikationer och Microsoft gör vad de kan för att underlätta för dessa kunder.

Det var ett betydligt ödmjukare Microsoft jag träffade, än vad jag trodde att de var.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

rejass bild

När det gäller microsofts XML-format så läs gärna detta (agera gärna också).

/Marcus

trappskis bild

Att döpa om filen till .Zip för att sedan öppna den med valfritt arkiveringsprogram känns som man har snott rakt av från ODT. Man kan göra precis samma sak där (Egentligen behöver man inte döpa om filen eftersom filändelsen inte gör filen.) och se de olika XML filerna och bilder och allt vad det nu är.

iaidokas bild

Jag har labbat lite med Virtual PC på jobbet, den kan köra Linux. Smile Även om jag personligen föredrar lösningar där man har Windows som gäst istället för tvärt om.

Microsofts UNIX-tjänster har jag inte kört på flera år, har dock ett vagt minne av att jag använt dem för att få NFS till datorn.

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

kimjohanssons bild

Microsoft har förstått att kunderna vill köra Linux för vissa applikationer och Microsoft gör vad de kan för att underlätta för dessa kunder.
Ha ha, bli inte chockade nu gott folk, men till och med Microsoft vill ju naturligtvis ha nöjda kunder.

danielhedbloms bild

Microsoft har alltid varit väldigt trevliga, det är bara det att de är lika trevliga när de kör kniven i ryggen på bästa partnern som vid underbaraste firmafesten.

Det kommer mycket vacket ur Microsofts mun nuförtiden men jag kan inte minna mig en enda sak Microsoft gjort själva för att underlätta för Linux. Det är mycket snack men ingen verkstad öht.

kimjohanssons bild

Ja, det där testade jag även på tidigare OOo-formatet, tror det var när Rejås ledde ett pojekt kallat resan, som någon påpekade att man kunde ta fram informationen ur filen utan att ha OOo.

trappskis bild

Hur måna företag vill underlätta för konkurrenter?
Måste vara väldigt få som vill det faktiskt.

danielhedbloms bild

Grejen med Microsoft är att dom försöker slå sig in på precis varenda marknad som finns. Om man försöker äga hela världen blir allt och alla en konkurrent.

Om Microsoft aktivt tog del i standardiseringen skulle vi på några år kunna ta ett långt skutt framåt inom datorindustrin istället för att stå och stampa i samma gamla gegga som idag. Dagens mjukvara är till 99% rent skräp och ledaren i ligan är med stor entusiasm Microsoft.