Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Börjar bli sugen igen.

Efter att Kubuntu beslutade sig för att vägra min internetanslutning för ett par månader sedan så har jag inte spenderat någon tid i Linux alls.

Men.. (det finns alltid ett men)

Jag är väldigt sugen på att testa PCLOS 2007 final, som förhoppningsvis kommer i Februari. En sak som jag hänger upp mig på är att jag inte kan bestämma mig för om jag ska vänta till jag har råd med en ny hårddisk, så att jag kan ha Linux på separat disk, eller om jag helt enkelt ska skriva över existerande ext3-partitioner. Jag har aldrig brytt mig om att ha separat home-partition, då mitt Linux-användande just för tillfället mest går ut på att bekanta mig med alla de möjligheter som finns. Skulle jag vilja säkerhetskopiera så bränner jag till DVD eller kopierar till USB-minne eller iPod.
Det som talar för att köpa en extra disk är så klart att jag inte behöver oroa mig så förbaskat för vad som ska hända med WinXP vid installation, samt att Linux då blir helt oberoende av vad som händer med min Win-disk. Det som talar mot hårddisk-inköp är att den enda inkomst jag har är studiebidrag på 1050 kronor i månaden.

Men som sagt, PCLOS 2007 verkar coolt. Jag vill gärna prova något som inte är ubuntu-besläktat, och inte heller hänger ihop med Novell.

För övrigt så är jag rätt inne på att börjar programmera nu. Skulle man kunna använda sin gamla 400mhz PII till det eller behöver jag en starkare maskin? Har tänkt att slänga in någon lätt dist som flyter på bra utan det onödigt flashiga gränssnittet som i gnome och KDE.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pettssons bild

det går utmärkt att köra på en sådan gammal härk Smile
det kommer bara att ta lite längre tid att kompilera

In Coffea veritas - Sanningen finns i kaffet.

polters bild

Jag hade ingen aning om att Zenwalk var en lättviktare. Då ska jag ta och kika lite på den. Får väl ta och inhandla cd-r skivor, något som jag sällan har liggandes hemma. Smile

lundatoks bild

Jag la in Xubuntu på syrrans bärbara P3 700 i helgen, funkade klockrent, så en XFCE-baserad dist rekommenderas!

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

Kristians bild

Jepp du kan mycket väl programmera på en äldre dator. Vilka språk är du intresserade av? Tänker du köra Windows i huvudsak så finns annars de flesta verktyg portade till denna platform. Code::Blocks är en lättinstallerad suite som ger dig GCC samt en helt okej IDE att jobba i.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

polters bild

har börjat lära mig lite C++, sen är det väl Java och Python som är intressant, om det inte finns andra språk som är att rekommendera?