Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny dator

Hej!
Jag funderar på att köpa en ny dator. Det är en begangnad "Sony Vaio VGN-FE21M" som jag får för under 6000:- av en bekant. Nu kommer frågan om Ubuntu fungerar på Sony eller om någon annan dist fungerar? Annars tycker jag att det är ett schysst pris på datorn eller vad säger ni? Tack för alla svar!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag tror den kommer fungera bra med Linux. En del hårdvara har Linux inte stöd för. Själv kör jag med en VGN-SZ2HP/B från Sony och webkameran i den fungerar inte. Men det kan jag leva utan. Jag kör openSUSE 10.2 och SLED10 på min.

Kika på: linuxquestions.org, ubuntuforums.org

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .