Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: 070130 - Novell på besök

Idag kom Mikael och Peter från Novell ner till Helsingborg för att hålla en heldag med mina elever på Linux Systemspecialist (KY-Utbildning). De pratade bland annat om hur Novell ser på öppen källkod, vilka produkter de erbjuder och hur de "tar betalt" för Linux. En känslig fråga som de pratade om var avtalet mellan Microsoft och Novell. Vad det innebär för Novell och för Linux.

Eftermiddagen gick åt till en ordentlig genomgång om vad virtualisering med XEN innebär och Peter körde ett par demonstrationer av XEN med sina tre laptops han hade med. En laptop med 32 cpuer (virtuella men iaf..) fick eleverna att hoppa till lite. Dagen slutade med AppArmor och demo av det. Tyvärr blev vi "utkastade" klockan 17.00 eftersom EC skulle låsa lokalerna då. Kanske tur iof, Mikael och Peter verkade aldrig vilja sluta prata om Linux Smile

Imorgon är det ledningsgruppsmöte för KY-utbildningen och på fredag skall jag till gymnasiet för att prata med lokaltidningen om Teknikprogrammet Open Source.

För er som missat det: idag släpptes Windows Vista. *jippi* eller vad säger man?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Låter väldigt trevligt.
Att vista släpps tycker jag inte att man märkt sådär jättemycket, än lär väl tapetsera halva stan med sina affiscer... Måste leta upp de där Ubunutu klistermärkena jag har liggande och göra en motoffensiv...
---------------


 

 

Marcuss bild

vista är jättebra. aldrig varit med om något bättre faktiskt.