Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

easyFairs ICT i Malmö 2007 31 januari - 1 februari

Enligt websidan till easyFairs så blir man presenterad av mässan med texten
"Välkommen till årets största IT-händelse i Malmö".

Jag vet inte riktigt om jag skall tolka det som årets största IT-händelse i malmö eller om årets största IT-händelse skeder i malmö. oavsett vad så är jag väldigt besviken, ur opensource synpunkt, i övrig var den under medel men ändå helt ok. Jag brukar åka på 1-2 mässor om året.

(Favoritmässan är när comdex var i göteborg)

Det genomgående teamat på mässan var kommunikation. Vilket i sig inte är så konstigt när det rör sig om informations teknik. Det som var var populärast i år var VoIP eller som det kallas i daglig tal IP-Telefoni. Nec Philips var de som jag upplevde som längst gånga med en lösning som bygger på Exchange Messanger och Outlook. Jag gick runt till så gott som alla företag på och fråga om de hade några lösningar som fungerade på linux. Inte ett enda företag i hade någon produkt för det. Med undantag för Panada Software, som visserligen gör antivirus och inte komunikations tjänster, försäljaren trodde det hade något för och hänvisa till deras webbsida.

Fanns ett CMS system som faktiskt byggde skyltade att det var opensource på mässan det var Typo3. Han inte prata med teknikern då så jag vet inte mycket mer än att det bygger på php+någon sqldatabas och har ett eget utvecklat skriptspråk.

Mässans betyg i helhet ger jag 2 av 10 poäng. Om det var någon mässa man kunde missa i år var det denna. Skall jag vara ärlig trodde jag inte företag låg så många mil efter privatpersoner i teknikutvecklings.

Ser fram mot nästa mässa riktad till privatpersoner där allt skojsigt visas.

Dagensvinst ifrån mässan
1 Datorväska
2 Liter redbull
1 Stressboll
1 Pocket Warmer - Citrix
2 Nätverk och komunikations tidningar
3 månaders gratis Panda Software antivirus.
1 Flaska Fanta
2 Flaskor Jouice
15 Pennor
4 Tablett askar godis
2 Burkar Skoputs
1 Paket plåster
1 Något jag inte identifierat ännu.
1 Musmatta
Massa informationsblad.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Bra rapport Ein! Det har jag aldrig tänkt på, att man kan mäta allt skit man får på mässor som "dagens vinst" Smile

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

paraxelssons bild

Kan du inte ta ett kort så kan vi försöka hjälpa dig att identifiera det du inte har identifierat ännu? Smile Det lät spännande.

ein.anderssons bild

Här är en två bilder: http://www.linuxportalen.se/node/5188

-
Jag är en spegel av den du tror jag är.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig