Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: 20070131 Ledningsgrupp och Apache

Morgonen började med att jag pratade lite med några elever till mig på KY. En av killarna hade bestämt sig för att Debian GNU/Linux inte var hans grej, efter att Novell varit och hälsat på hos oss. Nåja, riktigt så illa var det kanske inte, men han hade en Novell-pin på sig och jag tror att Novell gjorde intryck.

Jag frågade klassen vad de tyckte om gårddagens besök, och alla var överens om att det var riktigt bra. Det som uppskattades allra mest var demostrationerna av XEN och AppArmor. Det som uppskattades minst var de frågor en del deltagare ställde som låg "utanför ämnet", men de tyckte att Novell klarade av att hantera det bra.

Förmiddagen fortsatte i ett ledningsgruppsmöte med företagsrepresentanterna som är engagerade i utbildningen. Det bästa med de mötena är att vi får god frukost Smile. Jag valdes till sekreterare, så jag får väl renskriva ett protokoll ikväll.

Eftermiddagen var jag på Tychobraheskolan och hade min favorit-gymnasie-klass (för övrigt den enda klass jag har på gymnasiet just nu). Vi kör Ubuntu 6.06 där och dagens ämne var att installera Apache med PHP. En av eleverna hade en DHCP-server igång vilket gjorde att halva gruppen inte kom åt internet-repositories (de låg på fel nät). Efter det var löst körde vi igång. Lite Apache grunder, lite HTML, lite PHP och mycket säkerhet i webbapplikationer blev det.

Lektionen avslutade jag med att berätta lite om Virtualiseringsforum 2007 som jag besökte förra veckan. Förklarade vad virtualisering är och innebär.

Sista dagen idag (tror jag) att söka till Teknikprogrammet - Open Source i Helsingborg. Hoppas intresset bland de sökande är lika stor som jag tror. Mer om det senare.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hooloovoos bild

Dina elever har tur. Jag har då inte fått nån kurs i Open Source eller Linux. Ingen lärare har ens nämnt det. En av mina "datorkunniga" lärare sa en gång att han provat Mandrake, men fattade inget. Kompetensen bland datorfolk på min skola är under all kritik. Tongue
-------------------
Duru - dummm

------------------- Duru - dummm