Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Banshee dog, libgstaudioresample.so ville inte

Stötte på ett "roligt" problem ikväll, jag kunde inte spela upp MP3-filer längre. Banshee dog med följande fel:

ERROR: Caught a segmentation fault while loading plugin file:
/opt/gnome/lib/gstreamer-0.10/libgstaudioresample.so

Hittade denna sida efter lite sökning på nätet. Mitt på den sidan bland all text står det att SSE2-stödet i den version av liboil jag använde var helt trasigt och det fanns ett annat liboilpaket att hämta här. Hämtade hem det och installerade med:

# rpm -Uvh liboil-0.3.9-15.i586.rpm --oldpackage

Startade Banshee och nu fungerar allt igen.

Spela upp MP3-filer, både från disken och direkt från iPoden. "Rekommenderade Artister" fungerar, radiostationer fungerar och prenumerationer av podcasts fungerar. Wow. Banshee är riktigt bra när det väl fungerar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Packman har släppt en uppdaterad liboil (liboil-0.3.10-0.pm.2) så nu behöver man inte krångla så här längre. Lägg till Packmans repo och uppdatera liboil så fungerar det.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .