Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Printer, printer, på väggen där...säg mig vilken dist det är?

Det här med en udda printer som Brother MFC-210C är knepigt att hitta drivrutiner till. Brother själv har lagt ut tre distars drivrutiner. Först är det samma för RedHat och Mandriva. Den har jag inte prövat än. Och sedan Debian. Den senare har jag lyckats få till i Ubuntu via CUPS och nedladdade två filer, som körts med ett särskilt skal.
Men det finns ju andra distar, t.ex. puppylinux och knoppix. Exton-Laptop är en Slackwarevariant.

Synpunkter

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Vi kan inte kräva av leverantörerna att de skall skapa drivare för 400+ olika distar. Att de överhuvudtaget släpper drivare för ett par större distar är väl ok? Bäst vore iof om de släppte drivarna fria, men det lär inte hända idag Smile

Kör man en specialdist som Joonix 1.2 eller nåt, ja då får man nog vara beredd på att man inte alltid kan få igång allt. Att företag supportar Red Hat och SUSE är inte så konstigt, då det är just RH och SUSE som är riktade mot företag. Ubuntu borde få stöd snart också, och då kommer samma drivare fungera i Debian och dess derivat - om inte Ubuntu kladdar till allt i sin dist.

Den verklighet vi lever i. Jag är tacksam över att många företag faktiskt bidrar med drivare: som Intel, NVidia, 3Com, HP med flera..

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

amadeuss bild

Jag är ändå förvånad över hur många skrivare som faktiskt fått Linuxdrivrutiner, se gärna http://openprinting.org/driver_list.cgi
Sedan kom jag på ett forum om just puppylinux, som har lite tips som jag ska testa. http://www.murga-linux.com/puppy/index.php?f=3

trappskis bild

rpm2tgz fungerar alldeles utmärkt.
Användes flitig när ATi vägrade släppa sina drivare i annat format.

Kristians bild

HP ska ha särskilt cred då deras donerade drivare hplip är öppen sås, närmare bestämt under BSD-licens

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------