Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

CD-skiva med å,ä,ö?

Jag har Kubuntu 6.10 på några maskiner. Systemet är på svenska och å,ä,ö fungerar i alla program. Har dock problem med cd skivor som skapats i Windows XP. Då dessa sätts in visas å,ä,ö som fyrkanter. Har försökt lista ut om det finns något sätt att välja annan teckentabell i /etc/fstab vid monteringen av cd enheten eller någon inställning i tex Konqueror. Har någon annan stött på detta och hittat en lösning?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

magnusbergs bild

Har du konfigurerat din kärna själv?

corics bild

Nej, jag har laddat ner iso installationsfilen och valt svenska som språk vid installationen. Problemet med å,ä,ö finns även i smb nätverket på filer i XP maskiner, har löst detta med inställningar för teckentabeller i smb4K:s samba inställningar. Tänkte att det finns någon liknande teckentabellsinställning då man monterar cd enheten.