Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gör det med Mono!

Linuxformat och Novell har en tävling som heter Make it with Mono. Användare registerar sig och lämnar ett förslag på ett program de skulle vilja se programmeras i programmeringsspråket Mono. Den 2 april 2007 är det slut på nya bidrag och en omröstning påbörjas. Varje registerad medlem har en röst och den ide som fått flest röster - det programmet kommer skrivas med Mono och släppas som Open Source. De 30 förslag som kommer högst upp i omröstningen kommer belönas med en Mono t-shirt.

Passa på att komma med förslag du med, på Make it with Mono.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ekirs bild

Kontraproduktivt att satsa på microsoft-tekniker. Speciellt som microsoft gör vad dom kan för att stänga ner Mono projektet.
.
Java ftw!

mcnilss bild

Mono är väl inget programmeringsspråk?

elwiss bild

Jag är inte så säker på det, jag vet flera lösningar som aldrig hade funnits i en Linuxversion om det inte varit för mono. De hade nämligen skrivits i .NET i alla fall eftersom upphovsmännen skriver för den största användarbasen, windows användarna och har .Net kunnandet. Är man tillika Gold partner med Micrsoft finns fler fördelar. Som det är nu kan man tack vare mono välja att drifta det på Linux om man vill.

Försöker Ms stänga Mono projektet? Det är inte den info jag fått, tidigare var de tvärtom ganska hjälpsamma då de vet att inte alla vill köra windows only. Där crossplattform är ett krav vill de nog inte förlora till Java.

Har du länkar som påvisar det?

mebeeriks bild

Det trodde inte jag heller, trodde bara det var ett projekt för att kunna skriva c#-kod (kanske annan .NET-skit också) i linux. Så har jag förstått det iaf.

mcnilss bild

Microsofts beteende talar mot användatet av mono. Läs och begrunda denna artikel om standarder http://www.groklaw.net/articlebasic.php?story=20070127202224445
Microsoft kunder bara måste ha något som inte är helt kompatibelt med det som är standard. Varför skulle microsoft sluta bete sig som microsoft?

putte30s bild

Mono är en implementation av .net på *nix.

elwiss bild

Nä, klart att Ms inte bjuder på något det har de aldrig gjort, de är vana vid att sätta standarden själva sådan är deras affärsmodell och det har fungerat hyggligt så långt.

Frågan är om man tycker det är bra att det finns ett sätt att köra Ms program (de är trots allt i en förkrossande majoritet) på en Linux plattform eller om man istället skall köra Ms stacken rakt över.

Sedan hade jag föredragit om alla hade använt java istället men det ser inte ut att vara så.

Marcuss bild

usch. om du visste vilket skräp java är. vi kör java på jobbet i 2 program. De är de slöaste i världen. E-postprogrammet tar 10 min att starta. Och Webbinterfacet är segt som.. blöh

Nej java är något jag inte gillar.


elwiss bild

Jag tycker det är okej numer, men förr var det en viss siraps effekt, håller med, vi bygger en hel del affärslogik i java. Fast med suveräna eclipse konsortiet och alla dessa underbara sub projekt lyser hoppets tjärna starkare än någonsin för java om du frågar mig.