Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

får det här texten vid update

får det här texten vid update

Establishing script:libzypp-patch-zmdrestart.sh-2-1533-1.noarch[SUSE-Linux-10.1-Updates]
This would invalidate script:libzypp-patch-zmdrestart.sh-2-1533-1.noarch[SUSE-Linux-10.1-Updates].
Marking this resolution attempt as invalid.

???

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sundmarks bild

Något gick fel vid uppdateringen. Prova att lägga på original-versionen av libzypp antingen från DVD:n/CD:n eller från nätet.

Under förutsättning att du har källan för uppdatering av 10.1 kan du lägga på libzypp-1.3.2-0.9.i586.rpm.

--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark

hellstroms bild

Novell.Zenworks.Zmd.Public.ZenException: Failed to lookup resolvable with id '220824'

Server stack trace:
in <0x00178> Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.RedCarpetBackend+SqlTransaction:GetResult ()
in <0x00081> Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.RedCarpetBackend:ResolveDependencies (Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.IResolvable[] installs, Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.IResolvable[] upgrades, Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.IResolvable[] removals)
in <0x00023> Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.PackageManager:Resolve (Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.IResolvable[] installs, Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.IResolvable[] upgrades, Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.IResolvable[] removals)
in <0x00038> Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.RemotePackageManager:ResolveDependencies (Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.Public.ResolvableInfo[] installs, Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.Public.ResolvableInfo[] upgrades, Novell.Zenworks.Zmd.Packaging.Public.ResolvableInfo[] removals)
in <0x00000>
in (wrapper managed-to-native) System.Runtime.Remoting.RemotingServices:InternalExecute (System.Reflection.MethodBase,object,object[],object[]&)
in <0x00188> System.Runtime.Remoting.RemotingServices:InternalExecuteMessage (System.MarshalByRefObject target, IMethodCallMessage reqMsg)

Exception rethrown at [0]:

in <0x006dc> System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy:PrivateInvoke (System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy rp, IMessage msg, System.Exception exc, System.Object[] out_args

hade problem med datorn innan och formaterade alltihop och installerat om datorn, innan gick det jättebra att uppdatera, varför går det inte lika bra nu?

_____________________________

frihet är att kunna göra det du vill

sundmarks bild

Jag antar att du provat vad jag föreslog men att felet fortfarande kvarstår. Lägg en supportincident på bugzilla så hjälper de dig. Beskriv vad du gjorde för att framkalla felet och hur de kan återskapa det och skicka med loggfiler, så går det snabbare att få hjälp.

 

Mikael Sundmark

sundmarks bild

Dubbel...

 

Mikael Sundmark

hellstroms bild

tror att jag har hittat det som är fel, men kan inte rätta till det.

hitta på nätet att de här paketen kan behövas. krenel-source kernel-syms och kdeadmin3. något som inte finns på datorn. Hitta de i yast, men när jag ska trycka på dem så stängs hela package manager ner. jättemysko tycker jag.

är det bättre att jag tar det med buzilla kanske

_____________________________

frihet är att kunna göra det du vill

sundmarks bild

Om du kan ladda ned paketen till datorn kan du alltid installera paketen genom att i ett terminalfönster använda kommandot rpm. Detta Lägg alla paket som du behöver installera i en katalog och öppna ett terminalfönster. Gå till katalogen så att du står i den och skriv:
# rpm -Uhv *.rpm

--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark