Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

FC6 och printerinstallation

JAg har skrivare Brother MFC-210C och har laddat ner två filer från Brother, en lpr-fil och en cups. När jag ordnade skrivaren för Ubuntu krävdes att jag laddade ner både och körde ett skript och hade mig. Hur gör jag nu med dessa två filer i rpm-format? Testade med att köra rpm-kommando för båda, gick sedan till webläsare och körde http://localhost:631 och markerade skrivare och ställde pappersstorlek tillåtna användare. Ändå funkar det inte.

Har någon ett skript att köra? För Ubuntu tog skriptet först itu med lpr-filen och sedan cups.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

distens bild

Går det inte att installea med system-config-printer? Du hittar den under System -> Administration -> Utskrift.

amadeuss bild

Jag började den vägen, och inget händer. Har kört om det ytterligare en gång utan framgång. Får se om CUPS vägen går plus att jag ska kolla pappersformat. Det var ett problem i Ubuntuinstallationen minns jag.

I vilken mapp ska drivrutiner ligga? I Ubuntu skapade jag en mapp för LPS-driver /var/spool/lpd/Brother/*.deb och sedan motsvarande för CUPS

amadeuss bild

dokumentet placeras i kö. Sedan händer inget. Har prövat både i root och i mig själv som användare.

distens bild

Kan det vara så att SELinux som spökar? prova att avaktivera den.

amadeuss bild

Det var just så. Med inaktiverad SELinux fungerar skrivaren. Det är bra i sig, men vad för en funktion har SELinux som stänger av skrivaren som default? Tack för tipset och hjälpen.

distens bild

Vad jag vet så är SELinux till för att skydda kerneln mot skadlig kod. Den här sidan kanske kan hjälpa dig om du vill ha SELinux aktiverad.

http://solutions.brother.com/linux/sol/printer/linux/linux_faq-2.html#30

amadeuss bild

Min stora dator har nu både Ubuntu och FC6. Min lilla, som bara haft Ubuntu och FC3, har nu uppgraderats till FC6. Jag tänkte mig nu att via FC6 få ordning på att lilla datorn skulle kunna skriva ut på skrivaren, lokalt ansluten till stora datorn. Borttag av SELinux hjälpte alltså, men hur gör jag med de två filerna jag nämnde längst upp? Glömde faktiskt hur jag fick till det på stora datorn. Är det bara att köra terminal i root med rpm? Skrivaren en Brother MFC210C finns inte med i listan som automatiskt ingår i FC6.