Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

(LÖST) Internet bank????!!!!!!

Har nu installerat suse 10.2 och funderar på hur jag ska betala mina räkningar.

Har handelsbanken internetbank, Frågan är kan jag och i så fall hur installerar jag deras program för deras certifikat.

Det finns 2 program ett för pc ( windows) och ett för mac.

Dom heter

Kan jag köra windows program på linux och i så fall hur?

/ En nybörjare på Linux

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

cybers bild

OOOPS!
Jag glömde namnen på programmen

Nexus Personal (Windows)
Personal (Mac OS X)

jonasbjorks bild

Jag har lyckats köra Nexus i Linux (KDE och WINE). Hur jag satte upp det var länge sedan, mer som ett test om det öht fungerade.

Jag skulle dock inte förlita mig på en sådan lösning för mina bankärenden. Om du inte är allt för bunden med Handelsbanken skulle jag rekommendera dig att byta bank till Swedbank (tidigare Föreningssparbanken). Gör också klart för Handelsbanken varför du byter isf.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

bittins bild

Det där sköter far min men såg att hans både Banker funkade om mot förmodan hans fina Windows burk eller denna Windows burk skulle crasha Laughing out loud har en Linux burk i ett annat hörn PS: kör bara linux nu för jag spelade lite och ska snart sova.

alberts bild

Jag har också handelsbanken och i början körde jag ID2/Nexus under wine. Nu har jag gått över till engångskoder. Det är mindre krångel än med certifikat. Dessutom är engångskoder säkrare. Gå in på ett lokalkontor bara och säg att du vill ha engångskoder. Eller så går du in med Nexus under Windows (eller wine) och beställer engångskoder. Det finns ett alternativ för detta i vänsterspalten. Sen kommer koderna på posten efter några dagar.

Marcuss bild

Handelsbanken godkänner inte linux. De har säkerhetsproblem ändå haha Smile.. Lite tråkigt. Det går med s.k engångkoder dock. hur du fixar dem vet jag inte. Men programmet får du inte igång i linux tyvärr :/


norlins bild

Jag kör Linux och Handelsbanken, använder engångskoder, behöver inte ha något säkerhetsprogram instalerat. Kolla med supporten hos HB för info hur du gör för att byta från säkerhets program till engångskoder.
________________________________________________________
Min blogg
Hur kan man ha ont om tid, när det hela tiden kommer ny?
Linux user 439707

 

Hur kan man ha ont om tid, när det hela tiden kommer ny?