Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Virtualisera windows, vad funkar?

Jag ska börja med att jag inte är alls insatt i virtualisering, så om någon kan hänvisa mig till en lättläst guide så vore det ju suveränt.

så..

Jag har tänkt att helt byta ut windows här hemma, troligen mot pclos2007, men det finns några små problem, som jag hoppas att jag kan lösa med virtualisering.
Det är en delad dator och min mor behöver en del applikationer som enbart finns i Windows, exakt vilka är jag dock inte säker på. Men till frågorna:
Vad funkar och vad funkar inte?
som ett bra exempel: Kan jag använda ett audioprogram som Propellerhead Reason med min USB-midikeyboard i ett virtualiserat Windows XP? (Detta program använder ingen konstig ljud-drivare, som Cubase gör, och på tal om det, fungerar ASIO-drivare?).
Möjligheterna lockar mig, för jag är fruktansvärt trött på att dubbelboota. Det hade varit trevligt att kunna använda enbart ett OS (möjligvis ett extra om något skulle gå fel med det primära).

Ursäkta en lite klöddig text.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

Om inte annat kan du ju göra tvärt om och låta ditt linux gå i en virtuell maskin. Så kan ni garanterat köra alla bängliga Windowsprogram, och du får en provisorisk lösning tills du får tag på en egen hink att köra Linux på.

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.