Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Varför är du kvar på LP?

Med anledning av Urbans blogg ställer jag här frågan till er medlemar.

Varför besöker du LP?
Vad är det som gör att LP är en sida som du tycker är bra att lägga tid på att besöka?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

LP håller som regel en bra nivå. Det är oftast ganska trevlig läsning, t.o.m de gånger då det tänjs på gränserna brukar någon av "stammisarna" räta upp det hela med en smula ironi och glimten i ögat.

Bra forum och trevliga bloggar, en bra site helt enkelt.

hoths bild

...och bra svar, när man behöver det! Att man sedan kan hjälpa andra genom att de dem hjälp känns inte betungande. Man känner sig alltid välkommen, oavsett personlig Linuxvana.

 

Det jag tycker bäst om är att den heter linuxportalen och inte SUSE, Ubuntu or whatever. Även om jag kör SUSE så bryr jag mig inte om vilken variant som andra kör. Ju fler som kör Linux desto bättre. Det är till nytta för oss alla. Jag vill se Linux växa och bli större. Inte på bekostnad av andra Linux-varianter utan på alla andra OS!

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

polters bild

Det som är den största fördelen med Linuxportalen är att det finns ett genuint intresse av att hjälpa varje medlem att få allting att funka, oavsett distribution eller plattform. Denna hjälp kommer alltid i form av ett trevligt bemötande och en vilja att dela med sig av kunskap.

kimjohanssons bild

Här har ledningen flerårig erfarenhet av open source och det sättet att jobba på. Jag tror det påverkar lite, det förkommer ofta frågor till medlemmarna som kan liknas vid en utvecklares frågor till sina användare.

En sak vet alla: Användarna är guld värda.

Innan vi slår oss för bröstet för mycket skall vi komma ihåg att en medlem bannats från platsen, men då har det varit en sista utväg då han ofta var i konflikter och gick till personangrepp, Nämnas bör, Han är nu insläppt igen sedan länge och sköter sig utmärkt.

Sedan har väl en eller annan inte känt sig välkommen på LP pga av olika konflikter, men de räknar man på den stympade handens två fingrar. En dessa personer är tillbaka igen, tack vare andra medlemmars kuratorverksamhet.

Men framförallt så är det rätt högt till tak och ingen kan väl anses som ovälkommen egentligen.


distens bild

Helt klart nyheterna. Att man får skriva egna nyheter, genom att bara bli medlem är något unikt. Smile Sidan uppdateras ständigt.

mauths bild

Flera anledningar till att jag spenderar tid på LP.
Veckans kadavro är en av anledningarna.
Det är en trevlig stämmning och inte bara support, utan även en massa annat i trådarna. Även det en viktig anledning till min närvaro.
Dessutom kan får jag ibland tillfälle att hjälpa till och det tycker jag är roligt, när jag försöker hjälpa till och förklara saker här hemma brukar familjen sammfällt slå sig på öronen och skrika "Bingo" - vet inte varför.
Jag har en bild på mig själv där jag är söt och det får jag visa upp på LP.
Som sagt det finns många anledningar till att jag trivs på LP.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

badmojos bild

det är en site där man kan känna sig välkommen oavsett kunskap/okunskap. jag har fått otroligt mkt hjälp av alla vänliga själar som finns här. LP finns bara ett knapptryck iväg och som alla barn som har libero säger jag så här: det känns tryggt.... Wink

Mama always said life was like a box a chocolates, never know what you're gonna get.

norlins bild

För att denna portal gör det möjligt för mig att utvecklas som Linux användare, tack vare de personer som är här och hjälper mig till rätta med tips och glada tillrop, som nu,
när jag strular till Yast
Helt ovärderligt.
________________________________________________________
Min blogg
Hur kan man ha ont om tid, när det hela tiden kommer ny?
Linux user 439707

 

Hur kan man ha ont om tid, när det hela tiden kommer ny?

paraxelssons bild

Ofta intressanta inlägg, bra nyhetstäckning och ett fantastiskt engagemang från flera personer. Och ibland tror jag att jag har kunnat hjälpa till på något sätt, också.

Att jag hittade hit en gång i tiden berodde på att Jonas länkade till mitt inlägg på någon Ubuntusida, om hur man kunde få igång Airport Express i PPC-linux.

crashlords bild

Varför jag är kvar på linuxportalen är pga att jag tycker om att gå in och läsa era nyheter och bloggar. tyvärr så tycker jag ert forum inte håller hög standard men det vägs upp med era nyheter.

margus bild

Jag tycker att det publiceras många intressanta nyheter och artiklar på LP. Även wikin är bra. Jag har kunnat lösa en del egna problem genom att läsa LPs wiki och forum. Vill ha tillbaka sökfunktionen! Fast den främsta orsaken att jag återkommer är nog trots allt Mernils bloggar och inlägg, som vanligtvis är både skruvade och underhållande.

mcnilss bild

Jag är ny här. Hittade hit då fredstyrkan dök upp på ubuntu-se. LP är fantastiskt med alla roliga och trevliga inlägg.

hooloovoos bild

Jag är kvar här för att det är trevligt folk, bra läsning och det händer faktiskt nåt.
Förut var jag ofta på Sweclockers Unix forum, men lessnade rätt fort. Det var långt mellan gångerna man såg nåt annat än inlägg i tråden om hur ens desktop såg ut och nån frågade vad man skulle välja för dist. Eventuellt skapade nån en tråd för att dom ville veta om man kunde spela på Linux, när folk sa att Windows är att föredra för gamerz elitz0rz vart dom less och klagade.

Här får man nyheter, tips på saker, man kan skriva meningslösa saker i bloggen, man kan läsa andras mer eller mindre meningslösa bloggar osv.

Sist men inte minst tycker jag det är lite småcharmigt med att skaparen av sidan ger sån frihet för användarna att ändra och dona, som att lägga till nyheter och sånt. Sen att dom är med och engagerar sig för sidan på andra sätt än att ge varningar och ta bort trådar är riktigt bra.
-------------------
Duru - dummm

------------------- Duru - dummm

tobiers bild

Tycker LPs medlemmar ger snabb och bra support. Man hittar intressanta akutella nyheter, sidan är allmänt trevlig att vara på, och det är alltid kul att hoppa till LP Radio Smile

-------
If cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what then is an empty desk?
- Albert Einstein

johan_pirates bild

man bara trivs här Smile

kimjohanssons bild

Ush ja, jag brukar försöka det där med glimten i ögat... Det gör ont, jag kanske inte skulle använda glasbitar? Smile

Kristians bild

Stämningen är bra, folk hjälps åt, skojar och har trevligt ihop - på ett virtuellt sätt Smile Vissa av oss träffas även i riktiga världen med jämna mellanrum - så funderar du på att flytta så är sydskåne det enda vettiga alternativet!

Det har förekommit lite duster då och då men det brukar ordna upp sig. Flertalet bloggar är en fröjd att läsa, det är kul att se hur folk löser problem, lever sin vardag och mår i största allmänhet.

Nivån här är ganska vardaglig och anspråkslös - flertalet medlemmar besitter stora kunskaper men det förekommer ytterst få über-trådar och alla får vara med och delta. Det är det bästa med LP - samarbete och gemenskap över alla gränser Smile

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

darus bild

Det händer lite mer saker här runtomkring till skillnad från t.ex. Linux.se som "bara" har sitt, riktigt bra, forum. Hade detta forum varit mer likt linux.se så hade LP varit den ultimata linuxcommunityn. Smile

Kristians bild

Att få se mauths söta barndomsbild är ju bara det ett skäl att besöka LP Smile Att en sån liten knådd redan kan vara familjefar - det imponerar!

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

Kristians bild

Vad är fel på forumet?

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

Forumet verkar vara något som behöver åtgärdas om jag tolkar inläggen rätt. Vi har stöd för postning av inlägg och svara på inlägg går. Så vad är fel med forumet egentligen? Ser det helt enkelt inte rätt ut? Är det rätt att det är designfråga?

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

Om en sida kring open source / fri mjukvara inte är hyfsat fri så är någonting fel. Givetvis kan inte alla få ändra precis vad som helst, men vem som helst kan skriva i wikin/skapa nyheter/skriva i forumet/bloggen osv. Det ger en öppen anda som jag tror är delar av nyckeln till att LP fungerar så bra och är så trevlig att vara på.

Jonas är liberal in i det sista, vilket visar på respekt och fötroende för medlemmarna

Gött jobbat Jonas och alla andra på portalen. Fortsätt så!

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

tobiers bild

Tycker det är lite halvt svårt att få en översikt i ens trådar i forumet på något sätt.. Fast det beror väl mest på att jag är in inbiten phpbb-användare och liknande.. Smile

------------
If cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what then is an empty desk?
- Albert Einstein