Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Router

Hadde tänkt att köpa mig en ny router. Funderar på Linksys wrt54gl. Där använder dom linux som os. Vilket är intresant. Jag undrar om denna är ett bra köp eller om det finns någon annan som ni hellre rekomenderar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

lundatoks bild

Jag har en Linksys som jag bytte ut min usla D-link mot, det är ett, i mitt tycke, tryggt och bra köp. Även min (en GS) ska gå att installera linux på vilket verkar kul, men jag har inte kommit riktigt så långt än.

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

dholms bild

Jag har en WRT54GL och är mycket nöjd med den. Om man vill ha mer kontroll så ska man kunna lägga in OpenWRT på den också. Jag väntar bara på att lundatok ska göra det på sin GS först Tongue

--
Don’t take life too seriously, you won’t get out alive.

tufftuffs bild

Nyare wrt54gs (liksom nyare wrt54g) är baserade på vxworks och har för lite minne (tror det var 2MB flash/ 8 MB ram). De har rykte om sig att vara buggiga. Och det är besvärligt att installera linux på dom, minnesbristen gör att man inte får full funktionalitet.

Men hittar du en äldre wrt54gs så är det bra, 8MB flash/ 32MB ram räcker till mycket. Se http://openwrt.org/ för info om hur man identifierar revisioner av routern.

wrt54gl är samma router som wrt54g rev 4, 4MB flash / 16MB ram räcker för en normal linuxinstallation.

Sedan finns det ju folk som roar sig med att byta flash/ram kretsar till större. Anledningen är bara "för att det går", det blir förmodligen billigare att köpa en annan router med mer minne i från början. Kretsarna är ytmonterade, så det kräver en viss nivå på både utrustning och handlag!

//TuffTuff

Kristians bild

FON kör OpenWrt och har fungerat bra för mig under senaste månaden (alltsedan jag fick den). De var gratis under en begränsad tid och kostar nu åter strax under trehundra kronor. Annars borde det väl gå att hitta billiga routrar på blocket eller liknande?

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------