Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

är slakeware bättre än andra dissar

om man kollar på hur många inlägg varje diss har, så ser man att slakeware har minst.
Är det bara för att den är stabilare och man inte får så många mysteriska fel med den dissen, eller att de som kör de är bättre på datorer och vad som måste göras för att få felen att fungera?
by the way ubunto har mest

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Ja, de som använder Slackware har ofta en rätt stor bas av erfarenhet att stå på, ofta är de rätt vana vid de befintliga manualerna.

Tidigare tror jag Redhat var den vanligaste ingångsdisten och då handlade de flesta frågorna i mailinglistor om redhat-relaterade problemm.

ekirs bild

Kommer dom där uppgifterna från statistiska centralbyrån?

Kristians bild

Min pappa är bättre än din pappa!!!

Jag tror också att det hänger på att användarna i regel har större kunskaper att lösa sina egna problem ifall de väljer att köra Slack. De anser oftast att flashiga GUI-verktyg skriver över deras egna korrekta inställningar och därmed mer är i vägen än till nytta.

Jag tillhör gruppen mitt emellan. Jag gillar inte heller alltför många grafiska guider som just mest sabbar, samtidigt så vill jag ha en dist där det mesta kommer med vettiga förinställningar. Ubuntu funkar bra så jag kör på det

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

darus bild

Hur många slackare är det egentligen som gått från Ubuntu/Fedora/Suse efter ha "lärt" sig grunderna? Kan mycket väl vara så men undrar ifall slackare till största delan ändå inte består av Unixare som bytt till "gratis Unix" och de nybörjare som faktiskt ville lära sig linux?
Försöker bara så det hela från en liten annan synvinkel för jag hade då ingen som helst erfarenhet/baskunskap att tala om när jag valde Slackware.

Sitter idag och njuter av Kubuntu/Beryl (har ingen aning om hur man kompilerar en kärna i Kubuntu trots jag gjort det säkert 100 gånger i slackware) för att leka och visa upp men föredrar ändå Slackware när det ska arbetas eller göras något viktigare.

Är slackware bättre än andra distar? Är linux bättre än windows?
Kan uppfattas diplomatiskt men tror de helt beror på typ av användning, i båda fallen.

Förespråkar självklart i de allra flesta fall nån form av Linux före Windows. Börjar tyvärr bli en principsak.

hellstroms bild

det kommer från en analys från mig. Innan analysen studerade jag det i ungefär en minut (fotnot http://www.linuxportalen.se/forum)Smile

_____________________________

frihet är att kunna göra det du vill

hellstroms bild

okej, nån dag när jag blir gammal och vis ska det bli slakeware. lära sig mer om hur en dator+ unix fungerar. än så är det fört stort steg från suse.

_____________________________

frihet är att kunna göra det du vill

darus bild

Ung och Dum funkar lika bra för att testa Slack! Smile