Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ua: Off topic eller varför månen är platt som en pannkaka

I alla diskussioner hör det till god ton att man håller sig till ämnet. Så är det IRL, så är det på LP och så är det på Ubuntu-se. I praktiken böljar sig mänskliga samtal lite fram och tillbaka och det är inget konstigt med det. Men på Ubuntu-se har Ledarna dock vridit till det där med en extra knorr så att all verklig diskussion omöjliggörs.

Antag till exempel att jag postar ett inlägg där jag hävdar att Månen är platt som en pannkaka. Som argument framför jag att jag just tittat på den och den ser ut så och dessutom har jag två kartor av månen, en med framsidan och en med baksidan, och pannkakor brukar just ha en framsida och en baksida.

Som sanningssökande med-debattör skulle du då då hävda att Månen är rund som en boll, och som argument ta upp fotografier från andra vinklar, att andra större himlakroppar är klotformiga eller något mer fysikaliskt invecklat argument.

Vore jag en Ledare på Ubuntu-se skulle jag då ryta: OT (=off topic), vi diskuterar inte bollar, fotografier eller andra himlakroppar i den här tråden. Vill du diskutera sådant får du starta en egen tråd! Som kronan på verket skulle jag länka till ett annat inlägg där jag med samma korkade argument hävdade att Månen var platt.

Billiga argumentationstrick, ja visst. Får man inte se saker ur olika perspektiv är det svårt att finna sanningen eller komma varandra närmare. Får inte mångfald råda återstår bara - enfald!

Jag hyser stor beundran för er som är kvar därinne och envist, sakligt och vänligt försöker sticka hål på alla uppblåsta låtsassvar och visar att Kejsaren är naken. Härligt att ni står ut och kämpar vidare.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

urbans bild

Vem reggar sig och postar en länk?

_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

kimjohanssons bild

I did! Här
Jag reggade mig igen tidigare idag för att försöka nyansera deras debatt där inne. Det var ett par ensamma killar kvar mot en enad front som sa något i stil med "Allt är bra, här finns ingenting att se, vi har bannat alla elakingar"

urbans bild

Jojo, en enad front beståede av en ensam riddare, f låt viking som slåss mot väderkvarnarna. Patetiskt

_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/