Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux lyfter och tar till himlen

Virgin America har en del nya flygplan på väg, men än så länge hålls de tillbaka av flygsäkerhetsskäl, dock är kanske det intressantaste för oss deras "On Board Entertainment System", som är ett fullskaligt Linuxsystem med servrar i bakdelen på planet och individuella tunna klienter i varje stolsrygg. Nu kan du lyssna på mer musik, se mer tv och film, surfa eller varför inte spela lite Doom? Allt över Linux.

(Läs hela inlägget för att se filmen)

I slutet av filmen nämns det även att VA har för avsikt att bjuda in Linuxutvecklare att göra spel för just deras plattform, det är dock oklart om denna programvara skulle släppas under GPL eller liknande.

Titta på filmen.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fedors bild

Kul! Var och flög men sas för inte så länge sen och då fanns det något liknade system fast något enklare undra vad det körde för plattform.
adads

jan hedströms bild

Jag vet inte säkert, men jag tror att SAS använder Boeings system Connexion, och det kör Linux. Red Hat, närmare bestämt, Wink
Liknande system finns också på tyska snabbtåg.
/Janne

First they ignore you.
Then they laugh at you.
Then they fight you. (You are here)
Then you win.